New Narratives Tour

Met Darwin Winklaar

26 februari, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

S BC 02206 025

New Narratives Tour

Met de serie New Narratives vragen we gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen over de stad worden in het museum verteld, welke verhalen blijven onzichtbaar, en welke verhalen mogen niet ontbreken? Op zondag 26 februari neemt Darwin Winklaar je mee in de tentoonstelling De Maasdamme Collectie.

Voertaal: Engels

Darwin

Darwin Winklaar

Darwin Winklaar is modeontwerper en multidisciplinair kunstenaar en zal tijdens zijn tour reflecteren op de tentoonstelling en het artistieke werk van Rita Maasdamme. Darwins moeder Violeta, geboren en getogen op Aruba, is een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor zijn eigen creatieve praktijk. Door de rituelen van zijn moeder te gebruiken als een nieuwe manier om de kleinering die hij tijdens zijn verblijf in Nederland is tegengekomen te dekoloniseren, toont zijn werk een conceptueel proces dat het modeontwerp overstijgt en opereert op een multidisciplinaire frequentie, met behulp van belichaamde verhalen, muziek, dans en ondertekening.

Praktische informatie
  • Datum: 26 februari
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
  • Voertaal: Engels
New narratives tour

De New Narrative Tours

Het Amsterdam Museum vertelt verhalen over het verleden, heden en toekomst van de stad, in het museum en daarbuiten. Welke verhalen? Dat wordt mede bepaald door iedereen die in Amsterdam woont, werkt, of zich ermee verbonden voelt. Verhalen vanuit verschillende perspectieven en reflecties op onze collectie vanuit diverse gezichtspunten. Samen met gasten van buiten het museum bevragen we objecten uit de collectie en reflecteren we op welke verhalen we daarbij kunnen vertellen, welke verhalen nog onzichtbaar zijn en welke verhalen niet mogen ontbreken.