Pasen in een 17e-eeuws grachtenpand

Paaseieren zoeken en kleuren & knutselen

1e en 2e Paasdag, 10.00 - 17.00 uur
Huis Willet-Holthuysen

Pasen in Huis Willet-Holthuysen, 2022, Iven Cudogham

Een unieke Paaservaring

Kom samen met de kinderen 9 en 10 april tijdens Pasen op een unieke plek eieren zoeken. Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht biedt genoeg verstopplekken voor een bijzondere zoektocht. Verder kunnen ze hun mooiste Paascreaties maken of kleurplaten inkleuren onder begeleiding, hiervoor geldt wel vol=vol. Je bent de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je zeker zijn dat je eieren kan komen zoeken? Reserveer dan een tijdslot via onderstaande button. Geen plek meer? Kom dan op de dag zelf langs, mocht er plek zijn, dan laten we je binnen.

Kijk je ogen uit in dit 17e -eeuwse grachtenpand, terwijl de kinderen zich vermaken met de Paasactiviteiten. Het Paasprogramma is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (gratis voor kinderen).


Willet121111

Huis Willet-Holthuysen

Huis Willet-Holthuysen heeft veel kamers met historische interieurs. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden.

Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden.

Bloemen Huis Willet-Holthuysen
Bloemen Huis Willet-Holthuysen

Barokke Symmetrische tuin

De vroeg achttiende-eeuwse tuinontwerpen van de Franse architect Daniël Marot hebben als inspiratiebron gediend voor de huidige tuin. De sierlijke symmetrische patronen en gesnoeide hagen en bomen verwijzen naar de barokke tuinen voor grachtenhuizen en buitenplaatsen. Vandaag de dag is het een van de weinige formele tuinen in de Amsterdamse binnenstad. In de tuin staan vele soorten tulpen, verschillende trosnarcissen, oranje en gele keizerskronen, blauwe druifjes en hyacinten. De bloeiperiode loopt van eind maart tot half mei.

Willet holthuysen

Huis Willet-Holthuysen

Adres
Herengracht 605
1017 CE Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur