Pasen in Huis Willet-Holthuysen

Paaseieren zoeken en kleurplaten kleuren

17 april, 10.00 - 17.00 uur
Huis Willet-Holthuysen

Whats App Image 2022 03 28 at 10 53 33

Een unieke Paaservaring

De bloemetjes staan weer in bloei, de vogeltjes fluiten en…de Paashaas verstopt eieren! Kom 17 april op 1e Paasdag op een unieke plek eieren zoeken. Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht biedt genoeg verstopplekken voor een bijzondere zoektocht. Je bent de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunnen er tussen 11.00 en 15.00 kleurplaten ingekleurd worden onder begeleiding, hiervoor geldt wel vol=vol.

Kijk je ogen uit in dit 17e -eeuwse grachtenpand, terwijl de kinderen zich vermaken met de Paasactiviteiten. Het Paasprogramma is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs.

Willet121111

Huis Willet-Holthuysen

Huis Willet-Holthuysen heeft veel kamers met historische interieurs. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden. Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden.

Bloemen Huis Willet-Holthuysen

Barokke Symmetrische tuin

De vroeg achttiende-eeuwse tuinontwerpen van de Franse architect Daniël Marot hebben als inspiratiebron gediend voor de huidige tuin. De sierlijke symmetrische patronen en gesnoeide hagen en bomen verwijzen naar de barokke tuinen voor grachtenhuizen en buitenplaatsen. Vandaag de dag is het een van de weinige formele tuinen in de Amsterdamse binnenstad. In de tuin staan vele soorten tulpen, verschillende trosnarcissen, oranje en gele keizerskronen, blauwe druifjes en hyacinten. De bloeiperiode loopt van eind maart tot half mei.