Queer Gaze Tour

met Rick Busscher

Zondag 26 maart, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

Vlag

Queer Gaze Tour

Het Amsterdam Museum organiseert Queer Gaze Tours, waarbij gastrondleiders die deel uitmaken van diverse LHBTIQ+-communities en bewegingen, verhalen vertellen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum. In maart is het Queer Geschiedenismaand waarin de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenissen, -verhalen en -prestaties centraal staan. Op zondag 26 maart geeft Rick Busscher in het kader van deze maand een tour door de tentoonstelling Panorama Amsterdam.

Welke queer-gerelateerde verhalen mogen er volgens jou niet ontbreken in het museum?

DEZE TOUR IS UITVERKOCHT

Foto van Rick Busscher gemaakt door EISUKE
Foto van Rick Busscher gemaakt door EISUKE

Rick Busscher

Rick Busscher (hen/hun) is producent in de culturele sector, zet zich in voor mensenrechten wereldwijd doormiddel van kunst en cultuur. Hen is betrokken bij o.a. QUEER NETWORK AMSTERDAM, Stichting Art.1 en het What You See Festival. Hen bevraagt het binaire normatief van onze samenleving. Dit doet hen door vraagtekens te stellen bij alle patronen die wellicht zijn ingesloten in ons zijn.


Praktische informatie

  • Datum: 26 maart
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (DEZE TOUR IS UITVERKOCHT)
  • Voertaal: Nederlands
Queer gaze tour meerdere mensen beter spiegel

De Queer Gaze Tours

In deze rondleiding maken bezoekers kennis met het rijke verleden en heden van de Amsterdamse LHBTIQ+-gemeenschap. Gastrondleiders die deel uitmaken van diverse LHBTIQ+-community en bewegingen vertellen verhalen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum. Er is aandacht voor kunstwerken en objecten die de lhbtiq+-gemeenschap expliciet zichtbaarheid geven, maar ook daar waar nog. Verhalen van ongelijkwaardigheid, onrecht en onderdrukking en verhalen van trots, collectiviteit en activisme.

Wil jij graag een Queer Gaze Tour volgen als groep?
Onze museumdocenten geven je graag deze rondleiding. Stuur een mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl, we nemen contact met je op om dit in te plannen.

Amsterdam Museum aan de Amstel Panorama Amsterdam 9 Foto Amsterdam Museum Gert Jan van Rooij

Panorama Amsterdam

In Panorama Amsterdam, laten we de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Adres

Amstel 511018 DR, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00