Queer Gaze Tours

Amsterdam Museum aan de Amstel

Vlag

Rondleiding in dialoogvorm

In maart 2022 vindt de tweede editie van de jaarlijkse Queer Geschiedenismaand in Nederland plaats. In deze maand staan de viering en overdracht van LHBTIQ+-geschiedenissen, -verhalen en -prestaties centraal. Ter gelegenheid van de Queer Geschiedenismaand verzorgen we op 31 maart om 13.00 en 15.30 uur de eerste editie van de rondleiding Queer Gaze. Dit is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum.

Trouwringen, 1 april 2001

Queer Gaze Tours

In deze rondleiding in dialoogvorm gaan we in gesprek over het rijke verleden en heden van de Amsterdamse LHBTIQ+-gemeenschap. We delen verhalen van ongelijkheid, onrecht en onderdrukking én verhalen van trots, collectiviteit en activisme. Aan de hand van diverse kunstwerken en objecten doorlopen we de Amsterdamse LHBTIQ+-geschiedenis en reflecteren we op de collectie van het museum.

Welke verhalen van de Amsterdamse LHBTIQ+-gemeenschap genieten veel of juist weinig zichtbaarheid? Waar staan we met betrekking tot het queeren van onze collectie? En welke verhalen, kunstwerken en objecten mogen er volgens jou niet in ontbreken? Op deze manier willen we samen met jou de collectie en de rondleiding verrijken.

Selecteer via onderstaande button eerst een entreeticket en vervolgens je gratis rondleiding.