Queer Gaze Tours

Queering the Collection

31 juli en 7 augustus
Amsterdam Museum aan de Amstel

Vlag

Rondleiding in dialoogvorm

Van 30 juli tot en met 7 augustus 2022 vindt Pride Amsterdam plaats. De viering van seksuele - en genderdiversiteit staat die week centraal. In deze periode bieden wij de Queer Gaze Tours aan. Alejandra Otiz en Mala Badi nemen je mee in het rijke verleden en heden van Amsterdamse LHBTIQ+-gemeenschappen. Zij delen verhalen van ongelijkheid, onrecht en onderdrukking én verhalen van trots, collectiviteit en activisme.

Aan de hand van diverse kunstwerken en objecten doorlopen ze de Amsterdamse LHBTIQ+-geschiedenis en reflecteren zij samen met jou op onze collectie. Welke queergerelateerde verhalen mogen er volgens jou niet ontbreken in het Amsterdam Museum?


Foto Alejandra Otiz

31 juli - Alejandra Otiz

Alejandra Otiz (zij/haar) is een schrijver en grassroots activist. Zij is een transvrouw met een geschiedenis van marginalisatie en geweld. Haar verleden bevat onder andere sekswerk, drugsgebruik en een ervaring als vluchteling en ongedocumenteerde migrant. Zij woont sinds 2015 in Nederland. Via haar collectief Papaya Kuir en andere projecten wijdt Alejandra haar activisme aan de zichtbaarheid en empowerment van gemarginaliseerde gemeenschappen. Haar boek De Waarheid Zal Mij Bevrijden zal aanstaande oktober gepubliceerd worden door Lebowski Publishers.

Praktische informatie

Datum
: 31 juli
Tijd
: 14.00 - 15.00 uur
Locatie
: Amsterdam Museum, Amstel 51
Prijs
: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
Voertaal
: Engels

Foto Mala Badi

7 augustus - Mala Badi

Kenza Mala Badi (zij/haar), geboren in 1992, in Casablanca (Marokko) werkt, woont en studeert momenteel in Amsterdam. Haar performances en installaties zijn een manifestatie van haar positie ten opzichte van geweld, collectief trauma en scheiding, en de mogelijkheid van collectieve heling en de verbeelding van vrijheid. Voorouderlijkheid en intersectionaliteit staan centraal in haar werk en haar artistieke praktijk.

Praktische informatie

Datum
: 7 augustus
Tijd
: 14.00 - 15.00 uur
Locatie
: Amsterdam Museum, Amstel 51
Prijs
: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
Voertaal
: Engels

Queer Gaze Tour, 2022, Rachel Ecclestone
Queer Gaze Tour, 2022, Rachel Ecclestone

Queer Gaze Tour voor groepen

Wil jij graag een Queer Gaze Tour volgen als groep?

Onze museumdocenten geven je graag deze rondleiding. Stuur een mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl, we nemen contact met je op om dit in te plannen.