Relevant Response

In times of conflict and war

19 april, 17 mei & 5 juli
Pakhuis de Zwijger

Thumbnail etienne girardet 01z Ba Q Eky A unsplash

Relevant Response: In times of conflict and war

Wat kunnen wij als culturele instelling in de stad ten tijde van politieke conflicten, oorlog en geweld wereldwijd, betekenen? Hoe reageren we op een relevante manier? Welke best practises kunnen we met elkaar delen? Hoe definiëren we onze houding en rol? Wie moeten we aanhaken in dit proces? En waar liggen de kwetsbaarheden? Kunnen we een praktijk ontwikkelen die logisch volgt uit onze missies als instituten, die we kunnen toepassen in toekomstige situaties?

Programma

In een drieluik aan afleveringen gaan we dit voorjaar met elkaar op zoek naar antwoorden op deze vragen. We inventariseren wat er nodig is en wat er aangeboden kan worden. Middels gesprekken, panels en een diner willen wij een ontmoetingsplatform bieden voor kunst- en cultuurinstellingen en iedereen die uit ervaring of interesse wilt meedenken aan oplossingen. Tussen kunst- en cultuurinstellingen, mensen met een vlucht achtergrond iedereen die geïnteresseerd is.

De aankomende weken zullen wij in drie afleveringen het volgende proberen te onderzoeken

19 april 20.00-22.00 uurMapping Capabilities: Welke rol spelen culturele instellingen in tijden van oorlog; welke tekortkomingen hebben wij en wat zijn de best practices? Met o.a. Foam, De Meervaart en Framer Framed.

In de eerste aflevering zoeken we samen met andere Amsterdamse instellingen waaronder Framer Framed, Foam en De Meervaart, naar best practises en de (v)erkenning van tekortkomingen. Hierbij zoeken we antwoorden op de vraag: Op welke manier kunnen Amsterdamse culturele organisaties op een relevante manier reageren op wereldwijde oorlog- en conflictsituaties?

17 mei 20.00-22.00 uur
Mapping Necessities: Wat voor concrete hulp hebben kunstenaars & organisaties met een vluchtachtergrond nodig?

5 juli 20.00-22.00 uur
City and Conflict: Hoe kijken wij terug op onze eigen handelen, welke lessen hebben wij geleerd uit de twee voorgaande programma’s en hoe kunnen wij onze rol relevanter maken?

Alle afleveringen zijn Engelstalig en worden gemodereerd door Sahar Shirzad.

Wil je op de hoogte blijven van dit programma via onze nieuwsbrief? Schrijf je dan nu hier in!

Je kunt het evenement gratis live bijwonen of online bekijken. Wanneer je een reservering maakt, kies dan voor een stoel in de zaal of voor een plek online