Returning the Gaze: Theatrale stadswandeling

over de koloniale geschiedenis van Amsterdam

23,24,25,30 september + 1,2 oktober

N Ew N Ew PR image Returning the Gaze Amsterdam

Praktische Informatie

• Datum: 23, 24, 25, 30 september + 1, 2 oktober
  • Tijd: 13.00 & 15.30 uur
  • Duur: 60 min
  • Start locatie: Huis Willet-Holthuysen
  • Prijs: 14,50 t/m 22,00
  • Taal: Nederlands met teksten in het Engels, Papiamentu en Sranan Tongo

Returning the Gaze

Returning the Gaze is de nieuwste locatievoorstelling van Sites of Memory en gaat over wiens stem gehoord, genegeerd of erkend wordt; de dominante veelal witte blik (gaze) versus de onderdrukte blik van waaruit naar de koloniale geschiedenis wordt gekeken. Het publiek wordt mee op pad genomen van Huis Willet-Holthuysen tot het nieuwe onderkomen van Amsterdam museum, in het Hermitage gebouw aan de Amstel. Hierbij worden lokale onderbelichte verhalen afgewisseld met scènes van dans, poëzie, en live muziek op locatie in de stad.

Partners

Returning the Gaze is in samenwerking met Amsterdam Museum, Mapping Slavery Project, DOX en Poetry Circle Nowhere gemaakt. Deze voorstelling in Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Provincie Noord-Holland, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland en Norma Fonds.