Welkom in de Noordside: De laatste ronde

De Rietwijker (Amsterdam-Noord)

BC 02232

De laatste ronde

Voor de afsluiting van het gemeenschappelijke tentoonstellingsproject Welkom in de Noordside, organiseren Verdedig Noord en het Amsterdam Museum op zondag 15 januari het programma Welkom in de Noordside: De laatste ronde in broedplaats De Rietwijker.

1670497680255 fvrcm14x SCL

Wees welkom in de Noordside

Met gesprekken leggen we de focus op de connectie tussen lokale gemeenschappen in Amsterdam-Noord en de globale context van stedelijke vernieuwing. Hierbij komen thema’s als gastvrijheid, lokale identiteit, grootstedelijke ontwikkeling, gentrificatieprocessen en het in kaart brengen van sociale cohesie aan bod.

We blikken terug op de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Welkom in de Noordside’ en de samenwerking tussen Verdedig Noord en Amsterdam Museum. Maar we kijken ook vooruit met bewoners, kunstenaars, architecten en economen, en bespreken samen hoe Amsterdam-Noord als voorbeeld kan dienen voor de rest van de wereld. Tussendoor zijn er gesproken en gezongen intermezzo’s. En natuurlijk zijn er tijdens deze laatste ronde ook hapjes en drankjes.Wees - opnieuw - van harte welkom in de Noordside!

Datum: zondag 15 januari
Inloop: