Publieksprogramma

Museumnacht, Huis Willet-Holthuysen, Jaimy Gail

Archief publieksprogramma

In samenwerking met hedendaagse makers en inwoners van de stad reflecteren we op ons gezamenlijke erfgoed, en creëren we het erfgoed van de toekomst. Dit doen we onder andere met onze publieksprogrammering.

Met onze verschillende programma’s voor volwassenen initiëren en faciliteren we gesprekken over kunst, ideeën en de makers. Daarnaast besteden we aandacht aan sociaal maatschappelijke- en culturele onderwerpen. Of je nu aanschuift voor verdieping of vermaak, iedereen is welkom om deel te nemen.

Archief

New Collection Narratives: Amsterdam Rainbow Dress
IMG 3947

Publieksprogramma

Vooruitblik

Met het oog op het intensiever betrekken van diverse groepen Amsterdammers, organiseren we een gevarieerd publieksprogramma op onze verschillende locaties. Van tours en talks in het weekend tot avondopenstellingen met filmvertoningen, workshops, performances en debatten. In lijn met onze ambitie om vanaf 2025 in het gerenoveerde gebouw aan de Kalverstraat drie avonden per week open te zijn, zal de programmeringsfrequentie de komende jaren alleen maar hoger worden. Gedurende het verblijf in onze tijdelijke huisvesting in de Hermitage Amsterdam, zal ons publiekprogramma ook de vorm aannemen van zomerfestivals, die we organiseren in samenwerking met diverse instellingen in de stad.

Publieksprogramma lijnen

De komende jaren zullen we nieuwe programmalijnen ontwikkelen en het aanbod aan programma's vergroten, waardoor we bezoekers nog meer inzicht kunnen geven in de ontwikkelingen van de stad. Hiervoor brengen we diverse groepen en gemeenschappen samen, en geven we gehoor aan de behoefte aan meerstemmigheid, inclusie en placemaking.

Van, door en voor iedereen

Wij geloven dat we het eigenaarschap van onze collectie delen met de stad en haar inwoners. Dit benadrukken wij door, bijvoorbeeld, de sleutel van onze locaties aan te bieden aan verschillende samenwerkingspartners. Hiermee maken we ons museum onderdeel van een groter (Amsterdams) geheel.