Iprovo

Provo plekken in Amsterdam

Deze stadswandeling neemt je mee langs typische Provo-plekken in de stad, zoals Spui, Paradiso en Raadhuisstraat. Plaatsen waar provo’s de autoriteiten provoceerden en op speelse wijze duidelijk maakten dat het tijd werd voor verandering.

Met ludieke plannen probeerde Provo van de wereld een betere plek te maken. Bijvoorbeeld met het Witte Fietsenplan: witgeverfde fietsen voor algemeen gebruik als alternatief voor vervuilende auto’s. Het Witte Huizenplan moest de woningnood oplossen en het Witte Wijvenplan bepleitte seksuele voorlichting en het gebruik van voorbehoedsmiddelen.

Voel je provo

Oud-provo's Roel van Duijn, Janhuib Blans, Auke Boersma en Sara Stolk blikken terug op deze roemruchtige periode. Ook historicus Eric Duivenoorden neemt je mee in de wereld van provo. Deze audio-interviews worden afgewisseld met bijzonder beeld- en videomateriaal. Navigeer via de kaart naar alle gemarkeerde punten. Er zit geen volgorde in de route, start en eindig waar en wanneer je wilt. Om je nog meer provo te voelen bevatten een aantal locaties (ludieke) opdrachten, vragen of stellingen.

Deel je foto's en acties op Twitter of Facebook met de hashtag #iProvo

Voor meer achtergrondinformatie en -verhalen kun je terecht op het Hart.

De audiotour 'iProvo' is gratis beschikbaar op izi.TRAVEL. 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief