Amsterdam Museum aan de Amstel

Ontdek Amsterdam Opnieuw

Vanaf 9 Maart
Amstel 51

Amsterdam Museum aan de Amstel, Eva Bloem

Amstel 51

De komende jaren wordt onze hoofdlocatie in het Burgerweeshuis aan de Kalverstraat gerenoveerd. Tot die tijd zijn we te vinden aan de Amstel 51, online en op andere plekken in Amsterdam.

Het nieuwe Amsterdam Museum wordt een publieksvriendelijke plek waar bezoekers en bewoners Amsterdam leren kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. We maken het stadsmuseum up-to-date voor de komende decennia en restaureren het indrukwekkende monument.

Het nieuwe Amsterdam Museum – een omvangrijk project van de Gemeente Amsterdam, Neutelings Riedijk Architecten en het Amsterdam Museum – heeft over een aantal jaren meer en betere ruimte voor collectie en publiek, zal toegankelijker zijn, zichtbaarder en duurzamer. In deze nieuwe fase in de lange geschiedenis van dit historische complex zal het museum straks zijn deuren heropenen voor meer bewoners en bezoekers van Amsterdam.

Amsterdam Museum aan de Amstel, Eva Bloem
Amsterdam Museum aan de Amstel, Eva Bloem

Amsterdam Museum aan de Amstel

Adres
Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam

Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00.

Groepsbezoek

Groepen kunnen gebruikmaken van de groepsentree aan de achterzijde van het museum aan de Nieuwe Keizersgracht 1. Onze professionele gidsen kunnen afhankelijk van uw wensen een rondleiding geven over de tentoonstelling. Rondleidingen (max. 1 uur) worden aangeboden in het Nederlands en Engels, Reserveren minimaal 2 weken voor aanvang, kosten € 70,- per groep (max. 15 personen). Aanvragen kan via boekingen@amsterdammuseum.nl.

Bussen

Het is mogelijk om kort te stoppen op de Weesperzijde om groepen uit te laten stappen. De groepsentree is aan de achterzijde van het museum aan de Nieuwe Keizersgracht 1. Voor informatie over busparkeerplaatsen in Amsterdam ga naar www.iamsterdam.com. De buschauffeur en gids ontvangen een gratis entreeticket.

Boten

Voor Amstel 51 ligt een openbare steiger waar (rondvaart)bootpassagiers die het museum willen bezoeken afgezet kunnen worden.

Toegankelijkheid

Amsterdam Museum aan de Amstel is volledig rolstoelvriendelijk en -toegankelijk (inclusief liften, invalidenparkeerplaatsen en invalidentoiletten). Indien je gebruik wil maken van een van onze rollators, rolstoelen of invalidenparkeerplaatsen, kun je het beste tijdig van tevoren mailen naar mail@hermitage.nl.

Plattegrond voor rolstoel- en rollatorgebruiker

Tijdens je bezoek kun je gebruik maken van een plattegrond voor rolstoelgebruikers. Het museum beschikt over een leenrolstoel die je kunt reserveren via: boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00 -17.00 uur).

Begeleiders van mindervaliden gratis toegang

Wil je iemand meenemen om je te helpen? Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Het is mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen. Het krukje is te verkrijgen via de informatiebalie bij de ingang.