Huis Willet-Holthuysen

Grachtenhuis vol stijlkamers en verhalen

Doorlopend
Huis Willet-Holthuysen

Willet121111

Huis Willet-Holthuysen

Het imposante Huis Willet-Holthuysen staat in het centrum van Amsterdam. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin.

Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden. Het interieur was voor het echtpaar dé manier om hun smaak en rijkdom te delen met anderen. Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden. Ruim honderd jaar later is het Huis Willet-Holthuysen nog steeds te bezichtigen. Het is nu een van de locaties van het Amsterdam Museum.

Gratis audiotours

Haal je gratis audio tour bij de kassa. De audio tour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Willet holthuysen

Huis Willet-Holthuysen

Adres
Herengracht 605
1017 CE Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.Rondleidingen

Op aanvraag worden er rondleidingen georganiseerd door Huis Willet-Holthuysen. Je komt daarbij meer te weten over dit bijzondere gebouw en zijn bewoners. Zo hoor je over het uitgaansleven van het echtpaar Willet-Holthuysen, de laatste bewoners van het monumentale pand, maar ook over de dagelijkse werkzaamheden van de bedienden.

De museumdocenten brengen het huis tot leven en nemen je mee langs de Grote Zaal, het monumentale trappenhuis en de rijke kunstverzameling van Abraham Willet. Bij mooi weer is een korte introductie op de grachtentuin onderdeel van de rondleiding, waarna je deze zelfstandig kunt bekijken.

Duur
: ongeveer 1 uur
Kosten: € 70,- per 15 personen (exclusief btw en entree/max. 15 personen per uur)

Groepen

Groepsbezoeken kun je reserveren via boekingen@amsterdammuseum.nl.

Maximaal 15 personen per groep, bij schoolklassen minimaal 2 begeleiders per groep.

Toegankelijkheid

Huis Willet-Holthuysen is gelegen aan de Herengracht. De Amsterdamse grachtengordel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. Het historische pand is vanwege de vele trappen en het ontbreken van een lift helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobielen. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden welke aanpassingen we kunnen doen om Huis Willet-Holthuysen voor iedereen beter toegankelijk te kunnen maken.