New Narratives Tours: Black Achievement Month

Onze geschiedenis? Wiens geschiedenis is dit dan? De New Narratives Tours dagen je uit om je te verdiepen. Tijdens Black Achievement Month is er iedere woensdagmiddag een bijzondere rondleiding in het Amsterdam Museum.

Mama Cash - Meer dan Muze. Fotografie: Claire Bontje

Regelmatig worden er rondleidingen gegeven, door mensen van buiten het  museum. Voor even zijn zij geen schrijver, programmamaker, spoken word artiest of fotograaf.  Als gids geven ze hun onbevangen mening over museumstukken die zij tegenkomen.

Fotografie: Claire Bontje

In de tentoonstelling over de gouden eeuw bijvoorbeeld: welk verhaal en wiens verhaal wordt daar eigenlijk verteld? Gender, gedeelde geschiedenis, religie en cultuur, al deze thema's komen aan bod. Door hun persoonlijke verhalen te delen en prikkelende vragen te stellen, wordt duidelijk welke verhalen wij (elkaar) vertellen, zowel in de vitrines, als in de 'echte' wereld daarbuiten.

Op 4 oktober 2017 is er na afloop een openbare paneldiscussie. Enkele New Narratives-gidsen blikken samen met museumprofessionals en andere betrokkenen terug op de afgelopen maanden.

Aanvang: 4 oktober, 13:00 uur

Aanvang:11, 18, 25 oktober, 14:00 uur

Waar: verzamelen bij de kassa van het Amsterdam Museum

Toegang: is inbegrepen bij de entreeprijs van het museum

New Narratives
Met de serie New Narratives herschrijven we de verhalen die culturele instituten presenteren over onze gedeelde geschiedenis. In de komende maanden ben je van harte welkom om deel te nemen aan gastrondleidingen in het museum door mensen met diverse achtergronden, bijvoorbeeld op het vlak van gender, seksualiteit, religie en culturele achtergrond.