100 jaar Schiphol in het Amsterdam Museum

7 juni 2016

Het Amsterdam Museum presenteert vanaf 16 september de tentoonstelling ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’. In deze interactieve tentoonstelling over Nederlands grootste luchthaven komen jong en oud alles te weten over de modderige weide die uitgroeide tot één van Europa’s belangrijkste vliegvelden. Zo wordt een verkeerstoren nagebouwd en kunnen bezoekers virtueel mee op de bagageband.

Aan de hand van objecten zoals de eerste sleutel van Schiphol, een bom uit de Tweede Wereldoorlog en historische stewardessen kostuums worden de geschiedenis en toekomst van de luchthaven verder in beeld gebracht. ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’ is van 16 september 2016 tot en met 7 mei 2017 te zien in het Amsterdam Museum