Amsterdam Museum blij met genereuze schenking dankzij deelnemers BankGiro Loterij

6 februari 2020

Tijdens het GoedGeld Gala op 5 februari jl. ontvingen veel Nederlandse culturele instellingen geld dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Artistiek Directeur Margriet Schavemaker van het Amsterdam Museum ontving een cheque ter waarde van meer dan 200.000 euro voor de financiering van gerichte museale activiteiten. In totaal werd er een bedrag van van ruim 84,3 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties, een recordbedrag. Het in 2022 officieel te openen Nationaal Holocaust Museum ontvangt de grootste financiële injectie van 1,5 miljoen euro. Dit bedrag maakt de overkapping van het schoolplein, het hart van het museum, mogelijk. Ook Paleis Het Loo werd verrast met een bijdrage van 1,2 miljoen euro voor een permanente tentoonstelling over de bewoners van Oranje van het Paleis door de eeuwen heen. Verder ontvangt onder meer Stedelijk Museum Schiedam een eenmalige bijdrage van 400.000 euro. Wereld van Windmolens krijgt 500.000 euro voor de inrichting van een nieuw museum.