Amsterdam Museum presenteert overzichtstentoonstelling van ontwerpers Puck & Hans

21 oktober 2016

In het Amsterdam Museum is van 9 juni tot en met 3 september 2017 de eerste overzichtstentoonstelling te zien van het modeduo ‘Puck & Hans’. In de tentoonstelling wordt een tijdsbeeld gecreëerd aan de hand van de ontwerpen van deze Amsterdamse modepioniers. ‘Puck & Hans’ genoten namelijk grote bekendheid in de jaren 70, 80 en 90 in de hoofdstad en ver daar buiten. Hun creaties kenmerken zich door een mix van exclusiviteit, kwaliteit en speelsheid.

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met de ontwerpers zelf. Frans Ankoné, en Maarten Spruijt zijn als fashionconsultant and gastconservator bij de tentoonstelling betrokken. Rondom de opening van de tentoonstelling verschijnt tevens een documentaire, geproduceerd door Smarthouse Films, over het duo waarin de aanloop naar de tentoonstelling centraal staat.

Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947) maken vanaf de jaren 60 furore in Nederland onder hun modelabel ‘Puck & Hans’. Het mode duo staat bekend om hun exclusieve en praktische kleding in eigenzinnige stoffen. Zo maakten ze handgeschilderde zijden blouses, riemen van wc-bril scharnieren en heeft de krijtstreep mede dankzij hen aan populariteit gewonnen. Tot hun klantenkring behoorden onder anderen Loes Luca, Prinses Irene en Marina Abramovic, maar ook minder bekende personen kochten met plezier een unieke ‘Puck & Hans’. In de tentoonstelling zijn, naast kleding uit de collectie van het Amsterdam Museum, ook niet eerder getoonde stukken van particulieren te zien.