Amsterdam Museum toont fotoexpositie Black Lives Matter Amsterdam

10 juli 2020

Naar aanleiding van de wereldwijde protesten tegen institutioneel racisme en de grote antiracismedemonstraties in Amsterdam presenteert het Amsterdam Museum de nieuwe fototentoonstelling Black Lives Matter Amsterdam. De tentoonstelling toont beelden van de Amsterdamse fotograaf Luciano de Boterman die de demonstraties op de Dam op 1 juni en die in het Nelson Mandelapark op 10 juni 2020 vastlegde. Black Lives Matter Amsterdam is gratis toegankelijk voor publiek.

Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum is de fototentoonstelling Black Lives Matter Amsterdam te zien. Conservator Imara Limon van het Amsterdam Museum stelde de tentoonstelling samen met beelden van de Amsterdamse fotograaf Luciano de Boterman. In de tentoonstelling zijn foto’s te zien van twee grote antiracismedemonstraties in Amsterdam, op de Dam op 1 juni 2020 en in het Nelson Mandelapark op 10 juni 2020. Beide bijeenkomsten trokken duizenden deelnemers en gelden nu al als belangrijke gebeurtenissen in de recente geschiedenis van Amsterdam. Ze markeren nationale aandacht voor de langlopende strijd tegen het racisme dat diepgeworteld zit in sociale, economische en politieke structuren van de samenleving. Het Amsterdam Museum ontwikkelt deze zomer ook een publieksprogramma bij de tentoonstelling. Black Lives Matter Amsterdam is voor iedereen gratis toegankelijk.