Amsterdammers kiezen zwarte rolmodellen voor tentoonstelling

25 juli 2016

Samen met gastcurator Imara Limon gaat het museum actief op zoek naar verhalen en voorwerpen over zwarte rolmodellen uit de hoofdstad.

Het project ‘Zwart Amsterdam’ is van start gegaan op het Keti Koti Festival. Sindsdien hebben de eerste Amsterdammers hun rolmodellen opgegeven, variërend van beroemdheden als Michaela dePrince, Humberto Tan en Bart Bron tot minder bekende Amsterdammers zoals een alleenstaande moeder en een voetbalcoach.

Amsterdammers worden opgeroepen mee te denken over de vraag welke zwarte stadsgenoten belangrijk zijn (geweest) voor Amsterdam en waarom. Je kan tot en met 15 augustus 2016 rolmodellen nomineren via email of kom op zondagmiddag 7 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur naar het auditorium van het Amsterdam Museum. Op 31 juli is het museum om 18.15 uur aanwezig in de Pompeia-tent op het Kwaku festival met een speciale talkshow. Ook hier kan je jouw inspiratiebron nomineren.Een selectie van de rolmodellen en hun verhalen zal vanaf 7 oktober te zien zijn in de tentoonstelling ´Zwart Amsterdam'.

Lees meer over het project op het Hart.