Bol en Flinck genomineerd voor Tentoonstelling van het Jaar!

26 februari 2018

Leuk nieuws: onze dubbeltentoonstelling Ferdinand Bol en Govert Flinck: Rembrandts meesterleerlingen in samenwerking met Museum Het Rembrandthuis is door Museumtijdschrift genomineerd voor Tentoonstelling van het Jaar 2017! Een vakjury heeft de top 10 samengesteld en jij beslist wie wint. Jij kunt nog tot 6 april jouw stem uitbrengen!

De dubbeltentoonstelling over Rembrandts meest succesvolle leerlingen is 150.000 keer bezocht en door NRC Next eerder al verkozen tot beste tentoonstelling van 2017. De bekendmaking van Tentoonstelling van het Jaar 2017 door Museumtijdschrift vindt plaats tijdens de jubileumviering van het magazine op vrijdag 20 april in het Gemeentemuseum Den Haag.

Een terugblik

Van 13 oktober 2017 tot en met 18 februari 2018 presenteerden we samen met Museum Het Rembrandthuis de allereerste tentoonstelling ooit over Rembrandts meest succesvolle leerlingen. Vanuit de hele wereld zijn schilderijen, uit musea en particuliere collecties, voor deze dubbeltentoonstelling in Amsterdam samengekomen. Sommige hiervan waren voor het eerst sinds de 17e eeuw weer terug in onze hoofdstad. In de tentoonstelling werd het meesterschap van Ferdinand Bol en Govert Flinck in de zeventiende eeuw op twee locaties uitgediept: opleiding bij leermeester Rembrandt versus zelfstandigheid op de kunstmarkt.

De tentoonstelling kreeg 5 ballen van NRC: “Twee Amsterdamse musea presenteren een prachtig overzicht van het werk van Govert Flinck en Ferdinand Bol, Rembrandts belangrijkste leerlingen.” Lees de recensie

De Volkskrant gaf de dubbeltentoonstelling 4 sterren: “Niet eerder werden Ferdinand Bol en Govert Flinck, Rembrandts succesvolste leerlingen, zo royaal en indrukwekkend gepresenteerd. Het zijn de schuttersstukken en portraits historiés waarin de mannen echt uitblonken.” Lees de recesie.

Onze bezoekers gaven de tentoonstelling maar liefst een 8.9: “Als ik ze naast elkaar zou leggen, zou ik zelf niet kunnen zeggen welke nu van Rembrandt, Bol of Flinck is. Ja, en het zijn natuurlijk onze jongens, hè, dus dan is het ook wel eens fijn iets meer van hun geschiedenis te weten te komen,”  aldus een van onze bezoekers.