Burgemeester Van der Laan maakt tentoonstelling in het Amsterdam Museum

14 juli 2017

Burgemeester Eberhard van der Laan stelt dit najaar een tentoonstelling samen in het Amsterdam Museum. Hij zal daarvoor een keuze maken uit de honderdduizenden voorwerpen en archiefstukken uit de collecties van Amsterdam Museum en het Stadsarchief.

Startpunt van de presentatie is Van der Laans persoonlijke visie op de stad Amsterdam. Aan de hand van de door hem gekozen voorwerpen neemt hij bezoekers als het ware mee terug in de tijd, naar cruciale momenten in de ontwikkeling van de stad. Door ze te laten kijken naar ontwikkelingen in het verleden, hoopt Van der Laan dat bezoekers met elkaar het gesprek aangaan over de stad van vandaag, en die van de toekomst. De presentatie is voor iedereen gratis te bezoeken in de Amsterdam Galerij van 27 oktober tot en met 7 januari 2018.