Condoleanceregister voor Johan Cruijff

24 maart 2016

Met het overlijden van Johan Cruijff heeft de stad Amsterdam één van haar grote iconen verloren. Het Amsterdam Museum opent daarom een condoleanceregister voor alle Amsterdammers. Vanaf vrijdag 25 maart om 10 uur kunnen Amsterdammers hun herinneringen aan de jongen uit Betondorp in het condoleanceregister in de vrij toegankelijke Schuttersgalerij achterlaten. Ook zijn daar enkele voorwerpen van Cruijff te zien zoals de Gouden Bal uit 1974 en een fotoportret van Paul Huf. Het register is het gehele paasweekend geopend tijdens openingstijden van het Amsterdam Museum.

Johan, de Amsterdammer
Johan Cruijff heeft, als voetballer en als coach een ongekende stempel gedrukt op het karakter van clubs waar hij aan verbonden was. Zijn flair, eigenwijsheid, ondernemerschap en hart voor de samenleving maakten hem een geliefd persoon en een icoon voor de stad Amsterdam. Om die reden organiseerde het Amsterdam Museum enkele jaren geleden de tentoonstelling ‘Johan & Ik’, waarin duidelijk werd wat Cruijff voor zijn fans betekende. Lees meer over de tentoonstelling Johan & Ik

Portret Paul Huf
Bij het condoleanceregister wordt de bekende foto uit 1967 van Paul Huf tentoongesteld met teamgenoten Sjaak Swart, Piet  Keijzer en Klaas Nuninga. In de daaropvolgende jaren zouden de Ajacieden Europa en de wereld veroveren. Daarnaast zijn de Gouden Bal die Johan Cruijff in 1974 won en een miniatuurversie van de Europa Cup I uit zijn persoonlijke bezit te zien.

Johan Cruijff ,Sjaak Swart, Piet  Keijzer en Klaas Nuninga. foto Paul Huf