De 500 Rijksten van de Republiek

11 oktober 2018

Conservator van het Amsterdam Museum, Kees Zandvliet, schreef een boek over de rijkste personen van de Republiek der Verenigde Nederlanden en van de Nederlandse gebieden in Amerika, Afrika en Azië.

Wie waren de rijkste personen in die tijd en hoe zat het met de relatie van hun rijkdom met macht, geloof en cultuur? Wie dat wil weten kan daar nu De 500 Rijksten van de Republiek voor bij de hand nemen. Het boek tekent een groepsportret van de rijksten tussen 1600 en 1800 en schetst daarmee een beeld van het vergaren en behouden van macht en rijkdom.

Kees Zandvliet is sinds 2008 conservator bij het Amsterdam Museum. Als hoogleraar vroegmoderne geschiedenis is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Kees Zandvliet, De 500 rijksten van de Republiek. Rijkdom, geloof, macht & cultuur. Walburg Pers Zuphen, € 99,00 (tot 31 december 2018, daarna  € 125,00).