Eerste Amsterdamse vaccinatiespuit opgenomen in collectie Amsterdam Museum

15 januari 2021

Het Amsterdam Museum heeft de injectiespuit die afgelopen maandag 11 januari gebruikt werd om de eerste Amsterdamse verpleegkundige te vaccineren tegen het coronavirus, aan haar collectie toegevoegd.

Op maandag 11 januari werden in de RAI de eerste vaccinaties gezet door GGD Amsterdam bij de zorgverleners uit Amsterdam en omstreken. De naald waarmee de eerste Amsterdamse verpleegkundige een vaccinatie kreeg tegen het coronavirus, is opgenomen in de collectie van het Amsterdam Museum. Onze conservator Annemarie de Wildt werd geïnterviewd over deze aanvulling door De Telegraaf en NH Radio. Volgens De Wildt is het belangrijk dat de museale collectie continu wordt aangevuld met voorwerpen die ons over vijftig of honderd jaar nog herinneren aan deze tijd.