Europride in het Amsterdam Museum

4 juli 2016

Van 23 juli tot en met 7 augustus staat Amsterdam in het teken van EuroPride 2016. Het thema dit jaar is 'Join our freedom, feel free to join us!’. Ook in en om het Amsterdam Museum valt veel te beleven, dus kom vooral langs!

Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum is de Shakespeare Club van het COC te vinden: het culturele festivalhart van de EuroPride. In het museum zelf worden dagelijks LGBTI rondleidingen gegeven, er is een audiotour met Ellie Lust en je kan naar de tentoonstelling Transmission met verhalen van en over trangenders. Verder zijn er in het kader van Transmission dagelijks Stadsgesprekken en wordt de documentaire TransAnders vertoond. In de Amsterdam Galerij vind je bovendien #AGFAG, een kunstproject van JLDianthus.

Tegenover de entree wordt een tijdelijke I Amsterdam Store geopend met een informatiepunt en unieke EuroPride en Milkshake merchandise.
Er valt dus genoeg te doen in en om het Amsterdam Museum! Meer informatie vind je hier.