Het Gezicht van Amsterdam in OSCAM

5 oktober 2018

Het Amsterdam Museum organiseert regelmatig samen met partners tijdelijke tentoonstellingen op diverse locaties in de stad.  Zaterdag 6 oktober is de kick-off van Het Gezicht van Amsterdam, een samenwerking tussen OSCAM, Urban Myth en het Amsterdam Museum ter gelegenheid van de Black Achievement Month.

Het Gezicht van Amsterdam is een groeiende serie fotoportretten gebaseerd op mensen met een zwarte huidskleur uit de geschiedenis. Mensen van nu worden geportretteerd alsof zij net uit het verleden zijn gestapt, en spelen voor even de rol van Elizabeth Samson, of Hendrik Adrianis. Met historisch ogende kleding en attributen wordt een setting gecreëerd. OSCAM curator Marian Duff nodigt Jörgen Tjon A Fong (URBAN MYTH) uit als initiator en curator van het project en presenteert de bijzondere beelden en verhalen in een tentoonstelling bij Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM), in samenwerking met Amsterdam Museum. Het Gezicht van Amsterdam is te zien in OSCAM (Bijlmerdreef 1289) t/m 31 oktober.