Het ritme van de stad

28 september 2015

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) organiseert op 9 oktober 2015 de studiedag ‘Het ritme van de stad. Immaterieel erfgoed in een dynamische omgeving’  in Toko 51 aan de West-Kruiskade in Rotterdam.

Hoe zit het met immaterieel erfgoed in de stad? Biedt de UNESCO-benadering van immaterieel erfgoed ruimte voor nieuwe, dynamische vormen van cultuur en vluchtige communities? Of staat het ritme van de stad haaks op de UNESCO-conventie voor de bescherming van immaterieel erfgoed? Vanuit deze vragen bedachten het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE), Imagine IC, Amsterdam Museum en Museum Rotterdam een spannend programma. Lees er meer over op het Hart.