Judikje Kiers nieuwe directeur Amsterdam Museum

16 december 2015

Judikje Kiers nieuwe directeur Amsterdam Museum. Kiers volgt Paul Spies op die per 1 februari 2016 vertrekt naar de stadsmusea van Berlijn

Judikje Kiers wordt per 1 maart 2016 de nieuwe directeur van het Amsterdam Museum en Museum Willet-Holthuysen. Kiers (1962), nu nog werkzaam als directeur van Museum Ons' Lieve Heer op Solder en het Bijbels Museum, is unaniem verkozen door de Raad van Toezicht en de Ondernemingsraad. Kiers is al geruime tijd goed bekend met de organisatie door de bestaande samenwerking tussen de genoemde vier musea. Deze samenwerking wordt de komende jaren onder haar leiding verder gecontinueerd en geïntensiveerd. Bij haar aanstelling zal de verkenning naar een nieuwe locatie van het museum een belangrijke taak worden.