Mondriaan Fonds kent subsidie toe aan Modemuze

9 november 2016

Het Mondriaan Fonds heeft een subsidie toegekend aan een nieuw project van het digitale platform Modemuze. Modemuze, een samenwerkingsverband van twaalf musea waaronder het Amsterdam Museum, is hét platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland. Op de website kunnen bezoekers zich verdiepen in en laten inspireren door de volledige kleding– en kostuumcollecties van de deelnemende instellingen.

Het project Publiek als Muze startte in 2016 en richt zich op het betrekken van het publiek bij offline activiteiten van de samenwerkende musea. De ondersteuning van het Mondriaan Fonds zorgt ervoor dat een volgende stap kan worden gezet in het uitbouwen van de website en de community en draagt tevens bij aan een nauwere samenwerking tussen de deelnemende musea.

De subsidietoekenning van het Mondriaan Fonds geeft een geweldige impuls aan het bestaande samenwerkingsverband. Het Amsterdam Museum en de andere deelnemende musea zijn het Mondriaan Fonds dan ook erg dankbaar voor deze subsidietoekenning.

Het Mondriaan Fonds heeft drie jaar geleden een subsidieregeling voor musea en erfgoedinstellingen, die duurzame samenwerkingen met één of meerdere musea of andere maatschappelijke partijen aangaan, in het leven geroepen. Op het nieuwe online platform van het Mondriaan Fonds kunnen instellingen hun ervaringen over deze samenwerkingsverbanden en de subsidieregeling delen. Met dit platform wil het Mondriaan Fonds deze projecten zichtbaar maken om kennis met het veld te delen. Ook Modemuze komt op dit platform aan bod.

Geïnspireerd? Kijk voor meer informatie op het Platform Samenwerking Musea