Samenwerkingsbijdrage Mondriaan Fonds voor New Narratives Meets New York

21 november 2019

Het Amsterdam Museum ontvangt samen met Urban Myth, COC Amsterdam en Black Achievement Month van het Mondriaan Fonds een samenwerkingsbijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek naar de uitvoering van ‘New Narratives meets New York’.

Het onderzoek is bedoeld om contacten op te bouwen, potentiële donateurs te vinden en invulling te geven ten behoeve van de toekomstige tentoonstelling ‘New Narratives’. Uiteindelijk is het doel om financiering voor het meerjarige New Narratives programma te realiseren, waarmee alle verschillende doelgroepen die in een stad als Amsterdam leven worden betrokken.

Voor de uitvoering van het onderzoek wil het museum samenwerken met wervingsbureau Wingo NYC. Dit is een fondsenwervende organisatie in New York dat actief is op het gebied van fondsenwerving, evenementen en communicatie specifiek met de insteek van culturele en sociale verandering.

Thema’s: museale educatie, publieksbereik en zichtbaarheid
Bijdrage Samenwerking Musea Mondriaan Fonds: € 15.000

Mondriaan Fonds
De regeling Bijdrage Samenwerking Musea van het Mondriaan Fonds is bestemd voor musea en bedoeld als bijdrage voor gezamenlijke initiatieven die het gangbare overstijgen; de relatie tussen de burger en cultureel erfgoed versterken; een duurzaam karakter hebben, voorbeeld stellend en navolgbaar zijn door anderen en uiteindelijk leiden tot een sterkere museale sector.