Sponsors & partners

De Stichting Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de Gemeente Amsterdam en de VriendenLoterij.

Het museum beheert een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam. In ruil daarvoor ontvangen we steun van de gemeente.

De VriendenLoterij is dé cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De VriendenLoterij kan dankzij haar deelnemers bijdragen aan 70 topinstellingen die zich inzetten voor cultuur in Nederland. De VriendenLoterij ondersteunt het Amsterdam Museum sinds 2006. Met de structurele bijdrage van de loterij hebben wij onder andere de permanente expositie Amsterdam DNA en kindermuseum Het Kleine Weeshuis kunnen realiseren.

Het Amsterdam Museum is een van de vele culturele instellingen die voordeel biedt aan houders van de VriendenLoterij VIP-kaart. Met deze loyaltypas laat de VriendenLoterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken. Deelnemers hebben gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea en krijgen tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bovendien maken deelnemers kans op exclusieve evenementen en arrangementen.