Bestel tickets
English
Popje mandje3

Uitgelicht

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam?

Het Inheemse verhaal achter New York

16 mei - 10 nov 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  Partners

  BC 02141 047

  Onze structurele begunstigers

  Het Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de Gemeente Amsterdam en de VriendenLoterij.

  Depot AM

  Hoofdbegunstiger

  Gemeente Amsterdam

  De Gemeente Amsterdam en het Amsterdam Museum kennen een lange geschiedenis van samenwerking. Het museum (toen nog het Amsterdams Historisch Museum) is in 1926 opgericht als gemeentelijke instelling. In 2009 verzelfstandigde het museum, maar bleef een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam in beheer houden. Meer over de collectie Amsterdam.

  Het Amsterdam Museum heeft binnen het Kunstenplan 2021-2024 een plek in de Amsterdamse Basisinfrastructuur. Dit biedt het museum onmisbare financiële ondersteuning voor onderzoek, behoud en presentatie van de collectie.

  Het museum werkt ook nauw samen met de Gemeente Amsterdam voor de renovatie van het Amsterdam Museum.

  4 J2 A9213

  Founder

  VriendenLoterij

  De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 60 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. De VriendenLoterij ondersteunt het Amsterdam Museum sinds 2006. De structurele bijdrage van de loterij is van wezenlijk belang bij de uitvoering van de exposities die we jaarlijks realiseren voor een breed publiek en van de aankomende renovatie van onze hoofdlocatie aan de Kalverstraat.

  Geoormerkt meespelen

  Ook meespelen met de VriendenLoterij en tegelijkertijd het Amsterdam Museum ondersteunen? Dat kan! Jouw loten bij de Vriendenloterij kan je oormerken aan het Amsterdam Museum. Dan gaat 40% van jouw inleg direct naar de projecten en tentoonstellingen toe van het museum. Naast dat u hiermee uw zelfgekozen goede doel of culturele partner steunt, ontvangt u een persoonlijke VIP-KAART waarmee uw gratis naar meer dan 150 musea kunt en tot 50% korting ontvangt op talloze dagjes en avondjes uit. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Aanmelden voor geoormerkt meespelen kan via deze link. Deelnemers die al meespelen, kunnen hun lidmaatschap aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice van de VriendenLoterij.

  DSC00632 kleiner

  Bobbie Wagenaar

  Hoofdpartner Educatie

  ELJA Foundation

  In samenwerking met ELJA Foundation organiseert het Amsterdam Museum een baanbrekend en innovatief programma waarin kinderen een grote rol spelen. Onderdeel hiervan is een Kindermuseum.

  Kinderen uit alle zeven stadsdelen en de metropool van Amsterdam, leggen tijdens LAB-sessies, samen met medewerkers van het museum, de fundamenten voor dit kindermuseum. Ook maken ze samen met bekende kunstenaars uit Amsterdam kunstwerken die reflecteren op hun leven in de stad.

  Deze kunstwerken worden gepresenteerd in een zogenaamde Kinderroute die dwars door alle stadsdelen van Amsterdam loopt. Bewoners en bezoekers leren zo meer over wat de kinderen van Amsterdam bezighoudt. Alle kunstwerken samen worden vervolgens in het Amsterdam Museum tentoongesteld en worden onderdeel van de collectie. Naast deze LAB-sessies zal er ook een Kinderklankbordgroep mét een Kinderdirecteur worden aangesteld die meedenken over het nieuwe Amsterdam Museum.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal
  • Vrouwen van Amsterdam

  Hoofdpartners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024