Bestel tickets
English
Popje mandje3

Uitgelicht

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam?

Het Inheemse verhaal achter New York

16 mei - 10 nov 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  AM Talent

  Jonge makers uit de stad

  Lichting 2023/2024, fotograaf: Vincent van den Brink.
  Depot bezoek, fotograaf: Amsterdam Museum.

  Depot bezoek, fotograaf: Amsterdam Museum.

  Drie pijlers

  Het Amsterdam Museum verbindt bewoners en bezoekers van de stad Amsterdam met elkaar en met de stad. Dit doen we door het verzamelen, programmeren en presenteren van Amsterdamse objecten en verhalen. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jonge Amsterdamse makers.

  Binnen het traject AM Talent werken wij samen met jonge autodidacten of mbo-studenten die zich ontwikkelen binnen informele netwerken. Door deze samenwerking moedigen wij de jonge makers aan om kennis te maken met het museum, uit hun netwerk te stappen en nieuwe plekken te ontdekken.
  Met AM Talent focussen we op drie pijlers: Community, Talentstimulering en Exposeren.

  Community

  In de komende jaren bouwen wij met AM Talent aan een community waarin kennisdeling, inspiratie, co-creatie en professionalisering centraal staan. Met AM Talent verstevigen wij  het netwerk van jonge creatieve makers in de stad en etaleren hun talent. Voor jonge makers is AM Talent een plek waar zij zich kunnen ontwikkelen, uitspreken, nieuwe contacten opdoen en eerste stappen maken binnen het culturele en creatieve werkveld.

  Talenstimulering

  Binnen AM Talent vinden wij het belangrijk dat de jonge makers de ruimte krijgen om zich op eigen wijze te ontwikkelen en regie te nemen over het persoonlijke leerproces. Wij stimuleren creatieve doeners die theoretische ideeën omzetten in praktische uitvoeringen en van de gebaande paden durven af te wijken. Deze jonge makers leggen de toekomstige verbindingen in de stad.

  Het Amsterdam Museum werkt met een jongerenafdeling. Hiervoor worden verschillende jongeren aangenomen om een product te ontwikkelen voor het museum. De jongeren zijn bij het museum in dienst en verzamelen zich wekelijks op kantoor

  Lichting 2023/2024

  Voor de Lichting 2023/2024 werken wij samen met zeven jongeren van de opleidingen Game Artist, Photographic Designer, Event Management, Mediavormgeving en Audiovisueel van het ROC van Amsterdam en Mediacollege Amsterdam. Naast de ontwikkeling van het product, geeft de jongerenafdeling advies over de ontwikkeling van het educatieve aanbod voor het mbo.

  Exposeren

  Als Amsterdam Museum zijn wij aan zet om het talent van jonge makers zichtbaar te maken. Met AM Talent beogen wij hen een prominentere plek in het museum te geven. Terwijl het jonge talent ons een kijkje in de toekomst geeft en verhalen presenteert die voor nu en de aankomende jaren relevant zijn, verbeteren wij hun positie in het werkveld. De makers worden tijdens de ontwikkeling van de projecten begeleid door professionals uit het creatieve en culturele werkveld.

  Lichting 2023/2024, fotograaf: Vincent van den Brink.

  Lichting 2023/2024, fotograaf: Vincent van den Brink.

  Lichting 2023/2024, fotograaf: Amsterdam Museum.

  Lichting 2023/2024, fotograaf: Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  Expo UNMUTED, 2023, Amsterdam Museum.

  01

  05

  Sleep & ontdek

  Neem contact met ons op

  Heb je een idee? Wil je zelf exposeren of verkennen wat de mogelijkheden zijn? Je bent welkom! Neem contact op met onze Educator Talentstimulering Floor van Hulsen via f.vanhulsen@amsterdammuseum.nl.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdpartners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024