Bestel tickets
English
HOV, 2023, Bete van Meeuwen

Uitgelicht

Grand March

A Historic House through a Ballroom Lens

2 dec 2023 - 26 mei 2024
Huis Willet-Holthuysen

  Schenken en nalaten

  Het Amsterdam Museum maakt de geschiedenis, het erfgoed, de kunst, de cultuur en de verhalen van de stad hoorbaar, zichtbaar en deelbaar. Bewoners en bezoekers kunnen zo samen bijdragen aan een betere stad voor iedereen.

  Met uw gift, groot of klein, kunt u op twee manieren een bijdrage leveren: door de bijzondere projecten van het museum te ondersteunen of aan onze wervingscampagne voor het nieuwe Amsterdam Museum.

  BC 02141 Amsterdam Museum Foto Inez Agnese 006

  Schenken van een gift

  Van een eenmalige gift aan een project tot een verdiepende relatie met de historische en hedendaagse verhalen en unieke collectie van de stad Amsterdam: wij bieden een divers palet aan mogelijkheden en tegenprestaties om het museum te steunen. U kunt eenmalig of periodiek schenken. Voor meer informatie over schenken en de fiscale voordelen die hieraan verbonden zijn, neem contact op met Anne Tanzi-Dozy via a.tanzi-dozy@amsterdammuseum.nl of +31 20 5231 742.

  Schenken van objecten

  Het Amsterdam Museum beheert een brede collectie van wereldniveau, waarmee we de uiteenlopende verhalen vertellen over het verleden, het heden en de toekomst van de stad. We breiden onze collectie van ruim 100.000 objecten regelmatig uit. Zo bouwt het museum door aan het gedeelde geheugen van onze stad. Het meerstemmige verhaal van Amsterdam is namelijk nooit af.

  Het is mogelijk om objecten te schenken aan het Amsterdam Museum. Ook aan een schenking van een object zijn fiscale voordelen verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Jansen, registrator collectie, via m.jansen@amsterdammuseum.nl of +31 20 5231 810.

  Nalaten

  U kunt het Amsterdam Museum als erfgenaam opnemen in uw testament of nalaten in de vorm van een legaat. Dat kan een geldbedrag zijn, maar ook een (kunst)object. Elke gift is meer dan welkom, groot of klein. Daarnaast kan het Amsterdam Museum tot mede-erfgenaam worden benoemd, naast nabestaanden en andere goede doelen, ofwel tot enig erfgenaam. Voor meer informatie neem contact op met Anne Tanzi-Dozy via a.tanzi-dozy@amsterdammuseum.nl of +31 20 5231 742.

  Belastingsvoordeel

  Het Amsterdam Museum heeft een ANBI-status. Een gift aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) die is aangemerkt als culturele instelling, levert extra voordeel op in de inkomstenbelasting. U mag uw gift aan het Amsterdam Museum met een multiplier van 25% verhogen. De belastingdienst accepteert dus dat u een kwart meer aftrekt dan u eigenlijk heeft geschonken.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024