Stadsgesprek Transmission

Elke vrijdag t/m 11 maart 2016

Het Amsterdam Museum nodigt je uit voor een goed gesprek. Over de thema´s uit de tentoonstelling Transmission en hoe jij daarover denkt.Tot en met 11 maart 2016 zijn er elke vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur vrijwilligers aanwezig in de tentoonstelling. Zij zijn ervaringsdeskundigen en/of op een andere manier betrokken bij het onderwerp en benieuwd naar jouw mening of persoonlijke verhaal.

  • Vrijdag 29 januari is BeyonG van Trans United aanwezig. Trans United is een zelfhulpgroep bedoeld voor transgenders met verschillende culturele achtergronden.
  • Vrijdag 5 februari zijn Jeanine en Bianca van T&T groep Amsterdam aanwezig. Het doel van de vereniging is de bevordering van emancipatie en integratie van transgenders. Aansluitend wordt om 15.00 uur de documentaire Transanders van Kim Bakker getoond in het auditorium van het museum.
  • Vrijdag 12 februari is Colline aanwezig. Zij is een van de gastvrouwen van vereniging T&T groep Amsterdam. Het doel van de vereniging is het bevorderen van integratie van transgenders. T&T Amsterdam streeft naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
  • Vrijdag 19 februari is Vreer van Vreerwerk aanwezig. Vreerwerk heeft tot doel de stereotyperingen rondom gender, genderidentiteiten en genderexpressies te doorbreken. Zowel waar het transpersonen betreft, als waar het niet-transgenders betreft. Dit doet Vreerwerk middels gendereducatie.
  • Vrijdag 26 februari is Marleen van Transvisie Zorg aanwezig. Deze stichting is een landelijke organisatie die psychologische en psychosociale zorg biedt aan mensen met genderdysfore gevoelens en hun omgeving.
  • Vrijdag 4 maart zijn Jeanine en Enno van T&T groep Amsterdam aanwezig. Het doel van de vereniging is de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. T&T Amsterdam streeft naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
  • Vrijdag 11 maart is Laura van T&T groep Amsterdam aanwezig. Het doel van de vereniging is de integratie van transgenders te bevorderen. T&T Amsterdam streeft naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
Transmission beeld

Transmission is de door Miep (1949) gekozen titel voor de fototentoonstelling waarvan zij het onderwerp is. De prachtige portretten van Miep, gemaakt door fotografen Koos Breukel en Milette Raats, vormden voor het Amsterdam Museum aanleiding om een podium te bieden aan meer verhalen van en over transgenders. Voor Miep is Transmission een aanduiding voor een ongedefinieerd schemergebied, van dat wat niet vast omlijnd is, een overgang. Een dergelijk schemergebied is herkenbaar voor veel mensen uit de transgender gemeenschap. In de tentoonstelling komen daarom naast Miep nog vele anderen aan het woord. Aan de hand van voorwerpen die zij zelf hebben ingebracht, zoals een bontjas, een pridevlag en een petticoat, vertellen zij hun persoonlijke verhalen over gender, erkenning, verlangen en trots.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief