Amsterdam Stadslab

In de nieuwe vaste presentatie hebben leerlingen het voor het zeggen! Wat willen zij vertellen over de stad waarin zij wonen? Wat vinden zij van hun stad? Wat is kenmerkend voor hun buurt of wijk?

In het Stadslab gaan we aan de slag met verschillende thema’s die betrekking hebben op onze stad. Zo kijken we bijvoorbeeld naar thema’s als ‘groene stad’, ‘mensenstad’, ‘vrije stad’, en ‘toekomstige stad’. Dit doen we aan de hand van verschillende werkvormen en thema’s voor verschillende leeftijdsgroepen. De resultaten worden zichtbaar gemaakt in de vaste opstelling van het museum!

Doelgroep: groep 3-8 

Duur: 1,5 uur

Kosten: € 75,- per 15 leerlingen

Kerndoelen: 1, 2, 36, 37, 38, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56

Reserveren en vragen via: boekingen@amsterdammuseum.nl (aan dit programma kan worden deelgenomen vanaf 13 oktober 2017!)

Amsterdam Stadslab kaartspel

Amsterdam is een stad met duiven en stadsstranden. De stad waar je woont. De stad met metro's, pontjes en ontelbare fietsen. En de stad met verschillende mensen, wel 180 nationaliteiten! Het Amsterdam Stadslab kaartspel is een klein voorproefje op het Amsterdam Stadslab. Weet jij alles over Amsterdam? Dan is dit spel een makkie!

Maak zoveel mogelijk sets van 4 themakaarten, maar pas op dat deze niet worden afgepakt door je medespelers! Door het kaartspel kunnen de leerlingen op een leuke manier kennis maken met verschillende thema's die aan bod komen in het Amsterdam Stadslab. Alle Amsterdamse scholen krijgen halverwege juni dit spel toegestuurd, een cadeautje van ons! Ook scholen buiten Amsterdam kunnen het spel aanvragen. Meer weten of heeft jou school het spel niet ontvangen? Stuur dan een email naar onderwijs@amsterdammuseum.nl.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief