Stage Marketing & Communicatie

Het Amsterdam Museum zoekt 2 stagiairs marketing & communicatie
Stageperiode: vanaf 7 februari 2022 (32 uur p/w)

Ons museum
Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad: over toen, nu en straks. We brengen inzicht, verwondering en verbinding tot stand bij bezoekers en bewoners. Dat doen we met tentoonstellingen, publieksprogramma’s, publicaties en andere projecten, zowel in onze musea als online. Innovatie, gastvrijheid, diversiteit, participatie, samenwerking en kennisdeling staan bij ons hoog in het vaandel. In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad in 2025 heeft het Amsterdam Museum voor de komende jaren een ambitieuze agenda met grote en innovatieve projecten. Zo bereiden we momenteel een grootschalige renovatie van onze huidige hoofdlocatie aan de Kalverstraat voor. Daarnaast werken we dit seizoen aan de spraakmakende tentoonstellingen De Gouden Koets, Vrijdenkers - van Spinoza tot nu en Maison Amsterdam.

Jouw rol in ons team
Het team Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor alle communicatie & marketing van het Amsterdam Museum, museum Willet-Holthuysen en de Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage. Naast de campagnes voor tentoonstellingen, publieksprogramma’s en andere museale projecten, werkt het team aan de doorontwikkeling van de museale communicatiemiddelen. Als stagiair van team Communicatie & Marketing krijg je een unieke inkijk in de dynamische praktijk van een museaal communicatieteam.

Jouw verantwoordelijkheden
Je maakt deel uit van het team Communicatie & Marketing. Als stagiair ondersteun je de diverse collega’s van het team bij hun werkzaamheden en doe je veel praktijkervaring op. Aan het begin van de stage stemmen we gezamenlijk af waar de focus van je werkzaamheden op komt te liggen, maar denk hierbij aan onder meer:

 • Ontwikkelen en uitvoeren museale marketingcampagnes met onze marketeers.
 • Onderhouden en uitbouwen van social platforms Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube en TikTok met onze social media redacteur.
 • Voorbereiding en uitvoering van perstrajecten met onze persvoorlichter.
 • Ontwikkelen van multimediale communicatieproducten met onze medewerker Multimediale Communicatie.
 • Voorbereiden van (digitale) publieksprogramma’s.
 • Onderhouden van intranet, de museale websites en andere interne communicatie binnen onze organisatie met onze medewerker Interne Communicatie.

Wij zoeken...
Ben je enthousiast om als stagiair de slag te gaan en voldoe je aan onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en studeert bij voorkeur in de richting van Communicatie, Marketing, Branding of Contentcreatie.
 • Je bent zelf actief op meerdere social media kanalen en volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.
 • Wellicht heb je ervaring of affiniteit met digitale tools. Bijvoorbeeld met systemen als Asana, Microsoft Teams, MailChimp of de Adobe Creative Cloud.
 • Je bent flexibel en hebt een hands-on-mentaliteit
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur en maatschappij en een hart voor de geschiedenis en hedendaagse ontwikkeling van Amsterdam.
 • Je bent woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam.

Jouw persoonlijkheid

 • Enthousiast
 • Nieuwsgierig
 • Sociaal
 • Communicatief - Energiek

Ons aanbod

 • Wij bieden een dynamische, inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s. Je komt te werken in een multidisciplinair team met daarin specialisten op het gebied van communicatie, marketing, PR en sales. Als stagiair heb je veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën.
 • Wij bieden een fijne werkplek in het monumentale Burgerweeshuiscomplex in het historische centrum van Amsterdam.
 • Wij bieden een passende stagevergoeding.
 • Wij bieden onbeperkte vrije toegang tot onze museale locaties: het Amsterdam Museum, museum Willet-Holthuysen en de Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage.

Hoe kun je reageren?
Heb je belangstelling voor deze stage, dan kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle reacties zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Wat motiveert je om te reageren op deze stagevacature bij het Amsterdam Museum?
 2. Beschrijf een voorbeeld van een relevant (studie)project of opdracht, waaraan je hebt meegewerkt. Wat was jouw rol en hoe heb je dit aangepakt?
 3. Hoe denk jij dat het Amsterdam Museum jongeren nog beter kan bereiken met Marketing & Communicatie en licht je antwoord toe.
 4. Wat zijn jouw plannen als jij je studie hebt afgerond?

Laten we kennismaken!
Heb je belangstelling voor deze stage? Stuur dan je antwoorden uiterlijk vóór 19 januari naar communicatie@amsterdammuseum.nl o.v.v. ‘Sollicitatie Stage Communicatie & Marketing’. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Maurice Seleky, hoofd Communicatie & Marketing via m.seleky@amsterdammuseum.nl.

 

Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief