Puck & Hans in de etalage

Steun onze crowdfunding!

Deze zomer presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘Puck & Hans – couture locale’ over mode-iconen Puck & Hans. Het duo stond bekend om hun originele creaties én spectaculaire etalages. De winkel van Puck & Hans aan het Rokin sloot eind jaren ’90. Het gevoel van toen willen we tijdens de tentoonstelling door middel van een etalage laten herleven. Om dit te realiseren organiseert het Amsterdam Museum een crowdfunding zodat Puck & Hans nog één keer groots kunnen uitpakken tijdens de tentoonstelling!

Puck & Hans maakten in jaren ‘70, ‘80 en ‘90 furore met hun exclusieve ontwerpen en spetterende shows op typisch Amsterdamse locaties zoals het Vondelpark en Artis. Daarnaast zijn ze inspiratiebronnen voor ontwerpers van nu zoals Viktor & Rolf en Bas Kosters.

Op het gebied van etaleren zijn Puck & Hans echte pioniers. Hun winkel aan het Rokin was een groot schouwspel waar je letterlijk voor omfietste. Een concept store avant la lettre. In het kader van de tentoonstelling heeft het Amsterdam Museum de mode-iconen uitgenodigd om nog één keer een etalage te maken, uitbundiger dan ooit. Deze etalage, of beter gezegd installatie, mag dan ook echt niet ontbreken in de tentoonstelling.

De installatie wordt ingericht in de Regentenkamer van het Amsterdam Museum. Deze historische ruimte herinnert aan de vroegere functie van het gebouw: een burgerweeshuis. In de Gouden Eeuw kwamen hier de rijke bestuurders van het weeshuis samen. De installatie van Puck & Hans verwijst met een passende knipoog naar de Amsterdammers die hier vroeger de dienst uit maakten. Of lijkt dat maar zo..?

Om dit spektakel mogelijk te kunnen maken hebben we een crowdfundingscampagne opgezet samen met Voordekunst. Door middel van crowdfunding kun je geld doneren en ons op die manier steunen bij het realiseren van de installatie. Je kunt ons al helpen vanaf €10,-! Doneren via voordekunst is heel gemakkelijk en uit dank bieden wij je verschillende leuke tegenprestaties aan.

Wil je meer achtergrondinformatie over de tentoonstelling en de ontwerpers? Neem dan een kijkje op het Hart.
Heb je vragen of de crowdfunding neem dan contact op met Rixt Wieringa via: r.wieringa@amsterdammuseum.nl
of op 020-5231791. 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief