Bestel tickets
English
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Uitgelicht

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Hoe een koopman de stad heeft veranderd

29 mrt - 30 jun 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  17 feb - 3 sep 2023

  Amsterdam Museum aan de Amstel

  Continue This Thread

  Karim Adduchi x Tess van Zalinge

  Bestel nu tickets
  7182 006

  17 feb - 3 sep 2023

  Amsterdam Museum aan de Amstel

  Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge

  Borduren, breien, en haken: technieken van vroeger? Dit ambachtelijk handwerk vindt de weg terug op de catwalk, in het straatbeeld en op sociale media. Het verbindt, geeft kracht en helpt bij het uiten van emoties.

  In Continue This Thread verkennen Amsterdamse modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge als gastcuratoren de kracht van handwerk. Vanuit hun eigen visie maken ze verbindingen tussen de collectie van het Amsterdam Museum, werk van makers uit de stad en vullen deze aan met eigen creaties.

  Bestel nu tickets
  Alle drie door Jaimy Gail

  Tess van Zalinge, Karim Adduchi en Roberto Luis Martins, 2023, fotograaf: Jaimy Gail.

  Drie curatoren

  Karim Adduchi (1988) boekt de laatste jaren succes door de manier waarop hij ambachtelijke technieken vanuit zijn geboorteland Marokko vertaalt naar haute couture. Hij werkt samen met verschillende gemeenschappen wereldwijd, van mensen op de vlucht tot experts van ambachtelijke Marokkaanse borduurtechnieken. Deze ontmoetingen en verbindingen zijn leidend in zijn collecties en projecten.

  Tess van Zalinge
  (1989) ontwerpt op de grens van couture en ready-to-wear met veel aandacht voor vakmanschap, sculpturale vormen en duurzaamheid. Ze heeft een fascinatie voor Nederlands erfgoed en haalt veel inspiratie uit ambachtelijke streekdrachtkennis en -technieken. Door bijna uitsluitend ongebruikte designersstoffen – ook wel deadstock – te gebruiken, toont ze in haar collecties hoe mode ook duurzamer kan.

  Roberto Luis Martins
  (1994) is sinds 2021 curator Mode en Populaire Cultuur bij het Amsterdam Museum. Zijn focus ligt op co-creatie met diverse community's en op het benaderen van mode en stijl vanuit een hedendaagse sociaal-maatschappelijke lens. Hiervoor werkte Roberto als curator bij musea als Wereldmuseum Rotterdam, Museum Arnhem, Museum Volkenkunde, en online mode-erfgoedplatform Modemuze.

  Bestel nu tickets
  BC 02292 63

  Karim Adduchi, 2023, fotograaf onbekend.

  Veel meer dan textiel en techniek

  Drager van persoonlijke boodschappen en gemeenschappelijke identiteit, therapeutisch hulpmiddel, gids naar een duurzamere mode-industrie en baken van troost. Dat alles kan handwerk zijn volgens Karim Adduchi en Tess van Zalinge. Als gastcuratoren van het Amsterdam Museum laten de twee modeontwerpers het zien in de tentoonstelling Continue This Thread.

  Het waren niet de feestjaponnen of ander topstukken waar ze meteen voor vielen. Bij hun eerste bezoek aan het depot van het Amsterdam Museum trokken Karim Adduchi en Tess van Zalinge meteen een harmonicamap van de plank.

  Bestel nu tickets
  BC 02292 110

  Tentoonstelling Continue This Thread, 2023, fotograaf: Jaimy Gail.

  BC 02292 0 37

  Tentoonstelling Continue This Thread, 2023, fotograaf: Jaimy Gail.

  BC 02292 041
  BC 02292 075
  BC 02292 120

  01

  05

  Sleep & ontdek

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdpartners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024