Bestel tickets
English
House of Vineyard, 2023, Bete van Meeuwen

Binnenkort te zien

Grand March

A Historic House through a Ballroom Lens

2 dec - 26 mei 2024
Huis Willet-Holthuysen

  4 nov 2023

  Huis Willet-Holthuysen

  Museumnacht 2023

  In Huis Willet-Holthuysen

  Museumnacht 2022 - pfg

  4 nov 2023

  Huis Willet-Holthuysen

  Museumnacht in Huis Willet-Holthuysen

  Huis Willet Holthuysen barst van de historische verhalen en connecties, maar de verhalen die we kennen zijn vaak vanuit een eenzijdige blik. Daarom neemt deze Museumnacht Buro Curious het Huis over met Queer Gazes. Gebaseerd op queerverhalen uit de geschiedenis van het huis en queertopische wereldbeelden zetten zij Huis Willet-Holthuysen op z’n kop. Verwacht avontuurlijke speurtochten, meeslepende performances, queertastische POPPY vibes en andere perspectief twistende belevingen...

  Bekijk hieronder alle programmaonderdelen

  Buro Curious

  Huis Willet Holthuysen X Buro Curious: Queer Perspectives Takeover!

  Huis Willet Holthuysen barst van de historische verhalen en connecties, maar de verhalen die we kennen zijn vaak vanuit een eenzijdige blik. Daarom neemt deze Museumnacht Buro Curious het Huis over met Queer Gazes. Gebaseerd op queer verhalen uit de geschiedenis van het huis en queetopische wereldbeelden zetten zij Huis Willet-Holthuysen op z’n kop. Verwacht avontuurlijke speurtochten, meeslepende performances, queertastische POPPY vibes en andere perspectief twistende belevingen...

  Museumnacht 2022 - pfg

  Museumnacht 2022 - pfg

  Workshop | Scan It! Stillevens Maken van Joost Termeer

  Doorlopend 19.00 - 00.00 uur

  Stap in de artistieke wereld van Joost Termeer en duik in een workshop stillevens maken. Laat je inspireren door Termeer's meesterwerken die de gangen sieren en breng het huis weer tot leven door je eigen stilleven te maken en te fotograferen. Neem een stukje magie van de avond mee naar huis en druk je stempel op het rijke geheel van queerness en kunstzinnigheid.

  Emerald City Ball, 2017, foto door: Ottilie Maters

  Emerald City Ball, 2017, foto door: Ottilie Maters

  House of Vineyard sneak-peek

  Doorlopend 19.00 - 02.00 uur

  Vanaf 2 december neemt House of Vineyard het Huis Willet-Holthuysen over met een tentoonstelling ter ere van het tien jarig jubileum van de Nederlandse Ballroom Scene. Een eerste sneak-peek van deze gloednieuwe tentoonstelling is te zien tijdens Museumnacht. House of Vineyard, opgericht door 'Mother' Amber Vineyard, was het eerste Nederlandse ballroom huis. Het huis fungeert als een safe space; vrij van regels omtrent schoonheid, gender en seksuele vrijheid. House of Vineyard viert verscheidenheid en waarborgt het belang van onbevangen vormen van zelfexpressie.

  Cruise Verhalen, Barnaby Savage

  Cruise Verhalen, Barnaby Savage

  Cruiseverhalen

  Doorlopend 19.00 - 02.00 uur

  Barnaby Savage doet onderzoek naar de geschiedenis van cruisen in Amsterdam. In Cruise Verhalen brengt hij voormalige gay cruising plekken in de stad in kaart en probeert hij de onvertelde verhalen die ze bevatten te delen. Ontdek de fragmenten van verhalen en ervaringen in de tuin van Huis Willet-Holthuysen tijdens de Museumnacht. 

  Bezoekers krijgen de kans om te luisteren naar herinneringen door de geschiedenis van een alternatief gebruik van de openbare ruimte. Van korte seksuele ontmoetingen tot levenslange vriendschappen, de verhalen raken aan thema's als verbinding, intimiteit, seksuele vrijheid en vriendschap.

  Tomtom

  Tour | Tom Tom Tours

  Starttijd 21.00 uur. De tour duurt 60 minuten. Er kunnen max. 12 deelnemers mee. 

  Maak een nachtelijke stadswandeling met TomTom Tours! Ontdek de bijzondere plekken tussen de twee locaties van het Amsterdam Museum, luister naar spannende verhalen en kom achter de geheimen van de stad. Je vertrekt in de tuin van het Huis Willet-Holthuysen en krijgt zowel van conservator Tom van der Molen als van Tom Jongbloed (Ommetje met Tom) een tour in de buitenlucht. Let op: je eindigt op Amstel 51! Aanmelden kan bij de tourbalie.

  Queer Gaze Tour museumnacht 2022 - pfg

  Queer Gaze Tour museumnacht 2022 - pfg

  Tour | Queer Gaze Tours

  Tussen 19.30 - 00:00 uur

  Benieuwd naar de vaste collectie vanuit een queer kritisch perspectief? Schrijf je in voor een Queer Gaze speedtour, gegeven door verschillende gastrondleiders!

  Tooth Gems, Sonrisa Bling

  Tooth Gems, Sonrisa Bling

  Tooth Gems by Sonrisa Bling

  Doorlopend 19.00 - 00.30 uur

  Swarovski gems are forever... Geef je smile sparkle met de tootgems van Sonrisa Bling.

  Bar

  Cocktailbar

  Doorlopend 19.00 - 02.00 uur

  Hef het glas op een avond vol queer feest in onze levendige bar. Met 'Orginics' die drie speciale cocktails maken plus een verfrissende non-alcoholische keuze, staat je smaakpapillen een traktatie te wachten. Nip, proef en deel in de queer spirit van de avond, terwijl je je klaarmaakt om meegesleurd te worden door onverwachte optredens die je naar meer zullen laten verlangen. Proost op een avond van feest, verbinding en de magie van het onverwachte!

  Sorpresa

  Sorpresa

  soRpresa Experience

  Doorlopend 19.00 - 02.00 uur

  Beleef de zintuigprikkelende ruimtes op de bovenste verdieping van het huis. Buro Curious nodigt collectief soRpresauit. soRpresa benadert verhalen vanuit immersive experience. Voel, ruik, hoor, zie en beleef wat zij te vertellen hebben...

  Nick Langveld, 2021, Joost Termeer

  Nick Langveld, 2021, Joost Termeer

  POP-UP Museumshop Queer Take Over

  Doorlopend 19.00 - 01.00 uur

  Bereid je voor op een ongeëvenaarde transformatie van de museumwinkel naar pop-up winkel. Ontdek lokale queer designers en andere creatieve meiden met kittig waar, zoals kunstwerken. Kijk uit naar Studio Nick Lankveld met een Museumnacht x Buro Curious special edition en Paul Nentjes met speciale ringen.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2023