Refresh Amsterdam

Sense of Place

11 december 2020 t/m 25 juli 2021
Amsterdam Museum Burgerweeshuis

Refresh

Over de tentoonstelling

Van 11 december 2020 tot en met 25 juli 2021 was de eerste editie van Refresh Amsterdam met het thema ‘sense of place’ bij ons en op diverse andere locaties in de stad te zien. Refresh Amsterdam is een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. In onze tentoonstelling waren werken van vijfentwintig kunstenaars(collectieven) uit verschillende disciplines te zien, elk met een eigen perspectief op de stad en haar grote sociale en culturele diversiteit.

Refresh Amsterdam

De perceptie van de stad ‘Sense of place’ betreft mensen en hun ervaring van en visie op een plaats. Refresh Amsterdam vertrok vanuit het besef dat stadscultuur bestaat uit de ervaringen van mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn. Dit komt deels doordat steden zoals Amsterdam zelf constant in beweging zijn. De cultuur van de buurt, de kwaliteit van de leefomgeving en processen zoals migratie, gentrificatie en de impact van het koloniale verleden, hebben invloed op hoe mensen zich verhouden tot een plaats en of zij zich er thuis kunnen voelen.

Deelnemende kunstenaars

Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Martha, Suat Ögüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality.

Met dank aan

Diverse werken zijn mede mogelijk gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Stokroos.