Corona in de Stad

Een digitale tentoonstelling over Amsterdam in het coronatijdperk

Het Amsterdam Museum maakt een tentoonstelling over de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en het dagelijks leven van Amsterdammers. In Corona in de stad. In de digitale tentoonstelling over Amsterdam in het coronatijdperk kunnen Amsterdammers zelf hun persoonlijke ervaringen en verhalen insturen, die vervolgens door het Amsterdam Museum worden verzameld en door een team van kunstenaars, makers en conservatoren worden geselecteerd en in context geplaatst. 

In Corona in de stad staan niet de verklaringen en feiten van ministers en experts over het virus centraal maar juist de alledaagse verhalen en ervaringen van mensen in de stad. Vanaf 30 april kunnen alle bewoners, bezoekers en liefhebbers van Amsterdam dan ook een geschreven verhaal, foto, GIF-je, video, audiofragment of een andere uiting over een aspect van de corona-crisis in de stad delen met het Amsterdam Museum. Dit kunnen anekdotes, herinneringen, dromen, toekomstwensen, beschouwingen en andere boodschappen gerelateerd aan corona en deze historische periode van crisis, zelfisolatie en veerkracht in de stad zijn.

De inzendingen worden verzameld en door een divers team van conservatoren, kunstenaars en makers beoordeeld waarna een deel in de digitale tentoonstelling wordt gepresenteerd. Het Amsterdam Museum roept iedereen op om een bijdrage leveren. Van medewerkers in de zorg tot scholieren die thuisonderwijs krijgen. Van kunstenaars tot ondernemers. Van vrouwen uit Nieuw-West tot de burgemeester van Amsterdam, die al een inzending heeft gedaan. Middels deze digitale tentoonstelling creëert het Amsterdam Museum, samen met de partners, vrijwel real time een unieke collectie van immaterieel erfgoed, die dynamisch en participatief tot stand komt en bovendien kan blijven groeien.

De online tentoonstelling Corona in de stad is te zien vanaf 15 mei op de website www.coronaindestad.nl. Inzendingen kunnen worden ingeleverd via www.coronaindestad.nl/inzenden.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief