Gewoon stoer! 80 jaar Margriet

2 november t/m 10 maart 2019

80 vrouwen van nu met een bijzonder levensverhaal. Fotograaf Sacha de Boer legde hun kracht vast in een serie unieke portretten – als een hulde aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken. Met deze ode viert Margriet haar 80ste verjaardag.

Margriet 80 jaar: een uitbundige hulde aan álle vrouwen

Fotografe Sacha de Boer

Margriet viert haar 80ste verjaardag en doet dat onder andere met een fototentoonstelling in het Amsterdam Museum. Gewoon stoer! laat bijzondere portretten zien van 80 vrouwen. Samen met de tentoonstelling 1001 vrouwen in de 20ste eeuw zet het Amsterdam Museum 'de vrouw' deze winter in het zonnetje.

In 1936 werd uitgeverij De Geïllustreerde Pers opgericht in Amsterdam. De eerste editie van Margriet zag daar in 1938 het levenslicht. Inmiddels is Margriet een medium voor bijzondere, maar vooral gewoon stoere, vrouwen die gezin en samenleving draaiend houden. Margriet heeft altijd veel plaats geboden aan taboes, uitdagingen en moeilijke onderwerpen, maar ook voor dromen en alledaagse belevenissen van vrouwen. Aanvankelijk alleen in de vorm van een tijdschrift, maar inmiddels ook met een online platform en extra's zoals Margriet Winterfair en specials. Zo heeft Margriet een plek verworven in het dagelijks leven van heel veel vrouwen.