Made in Amsterdam - 100 jaar in 100 kunstwerken

11 maart 2016 - 31 juli 2016

Made in Amsterdam gaf in honderd kunstwerken een beeld van de belangrijkste artiesten, stromingen en bewegingen in de Amsterdamse kunstwereld van de afgelopen eeuw.

Met deze tentoonstelling lieten we Amsterdam zien als kunststad: een stad die dient als kraamkamer, laboratorium en doorvoerhaven voor kunstenaars. De selectie omvatte zowel topstukken van bekende kunstenaars als George Hendrik Breitner, Karel Appel en Marlene Dumas, als werk van bij het grote publiek minder bekende artiesten zoals Gustave De Smet, Frieda Hunziker en Nola Hatterman.

Meer weten over Amsterdam als kunststad? Kijk op het Hart voor interessante achtergrondverhalen.

Bij de tentoonstelling verscheen een gelijknamige catalogus, geschreven door Gusta Reichwein, conservator van het Amsterdam Museum en samensteller van de tentoonstelling (€ 22,50 Uitgeverij Waanders & de Kunst). De publicatie werd mede mogelijk gemaakt door de stichting Gifted Art.

Erratum: AmsterdamREALTIME 2002; Esther Polak, Jeroen Kee, Tom Demeyer en Waag Society.