Op andere locaties

Dwars door de stad

Het Amsterdam Museum bevindt zich sinds 1975 aan de Kalverstraat in het hart van de historische binnenstad. Vandaag de dag is het museum ook actief op andere locaties. Op die manier kan de enorm rijke collectie van het stadsmuseum op veel meer plekken en met veel meer mensen worden gedeeld.

Vaste presentatieplekken van het Amsterdam Museum zijn - naast de hoofdlocatie aan de Kalverstraat - Museum het Cromhouthuis en Museum Willet- Holthuysen, en de Hermitage Amsterdam, waar de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw te zien is. Daarnaast organiseert het museum samen met partners tijdelijke tentoonstellingen op diverse locaties in de stad.  

OSCAM

OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) is een nieuw museum in Amsterdam- Zuidoost, dat werd opgericht door curator Marian Duff (MAFB) ter gelegenheid van 50 jaar Bijlmer. Het museum heeft een sterk maatschappelijke insteek waar het talent in de Bijlmer kennis kan maken met gerenommeerde kunstenaars en waar, door het tonen van hoogwaardige kunst, het culturele klimaat in de Bijlmer aantrekt. Het Amsterdam Museum is vaste samenwerkingspartner van OSCAM. Bekijk het volledige tentoonstelingsprogramma op de website van OSCAM

Nu te zien:  'Resist! Take a stand in fashion' t/m 30 september 2018. Voor dit project werkte curator Marian Duff  samen met Modemuze, hét online platform voor mode- en kostuumerfgoed in Nederland, waarvan Amsterdam Museum ´founding partner´ is. In de foto- en blogtentoonstelling 'Resist! Take a stand in fashion' draait het om verzet en hoe dat tot uiting komt in mode. 

OSCAM, Bijlmerdreef 1289, 1111 TV Amsterdam – Zuidoost
Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 uur – 17:00 uur
De toegang is gratis

Meld je aan voor de Nieuwsbrief