Open Call Refresh Amsterdam: ‘Sense of Place’

Meld je nu aan

Ben jij een maker en voel je je in je creatief werk verwant met grootstedelijke thema’s? Maak dan voor 13 maart gebruik van de Open Call van Refresh Amsterdam en zorg dat jouw werk dit najaar overal in de stad te zien is.

For English click here

De cultuur van een stad als Amsterdam is niet statisch maar wordt bepaald door mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn. Mensen die zichtbaar en onzichtbaar met elkaar verbonden zijn, zich proberen thuis te voelen, en zich tot elkaar moeten verhouden. ‘Sense of place’ gaat over mensen, hun perceptie van een plaats en de manieren waarop ze van die plek een thuis maken.

Sense of Place is het thema van Refresh Amsterdam, een initiatief van het Amsterdam Museum waarin hedendaagse makers met een artistieke praktijk worden uitgenodigd hun visie op het thema voelbaar en deelbaar te maken via hun werk. Het Amsterdam Museum werkt hierbij samen met De Appel, CBK Zuidoost, Compagnietheater, OSCAM, Rijksakademie, SEXYLAND en The Black Archives.

De geselecteerde voorstellen worden van oktober 2020 t/m januari 2021 gepresenteerd in een tentoonstelling in het Amsterdam Museum én krijgen aandacht via speciale programmering bij de partnerorganisaties. Na afloop van de tentoonstelling krijgen enkele werken een permanente plek in de collectie van het Amsterdam Museum.

Je voorstel indienen kan t/m 13 maart. Meer informatie over het thema, de voorwaarden van inschrijving en de juryleden vind je in dit factsheet. Inschrijven kan via deze link.