Vrouwen van Nieuw-West

Workshops en tentoonstellingen zetten vrouwen in de schijnwerpers

De komende maanden staan de vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het Stadsdeel. Ze deden dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maakten het verschil als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. 

In de periode december 2018 - juni 2019 worden tal van actviteiten georganiseerd voor, over en met vrouwen(organisaties) van Nieuw-West. Door middel van verschillende workshops, met storytelling, fotografie en tentoonstellingen laten zij zien wie ze zijn en welke rol ze spelen in het stadsdeel. Van 18 december tot 19 januari was de eerste tentoonstelling te zien in OBA Slotermeer. Op 8 maart vierden we onder grote belangstelling van heel veel vrouwen uit het stadsdeel Internationale Vrouwendag . De eerstvolgende pop-up tentoonstelling zal te zien zijn vanaf 11 april in Huis van  de Wijk België. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

 

foto: Lotte Dale
foto: Lotte Dale

Vrouwen van Nieuw-West is een project waarbij vooral de vrouwen zelf de regie hebben over wat ze vertellen en laten zien. De productie is in handen van het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, New Metropolis. Het project komt tot stand in samenwerking met OBA, De Meervaart, Vrouw en Vaart, Zina, Laika, The Beach, Stichting Nisa for Nisa, Comenius College, Mundus College, Young Amsterdam en vele andere organisaties en bewoners uit Nieuw-West. Vrouwen van Nieuw-West is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Stadsdeel Nieuw-West.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief