Vrouwen van Nieuw-West

Workshops en tentoonstellingen zetten vrouwen in de schijnwerpers

Dit jaar staan de vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het Stadsdeel. Ze deden dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maakten het verschil als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. 

In 2019 worden tal van activiteiten georganiseerd voor, over en met vrouwen(organisaties) van Nieuw-West. Door middel van verschillende workshops, met storytelling, fotografie en tentoonstellingen laten zij zien wie ze zijn en welke rol ze spelen in het stadsdeel. Hieronder vind je meer informatie over aankomende evenementen en tentoonstellingen.

Meer informatie over het project en actuele informatie over de activiteiten vind je op www.vrouwenvannieuwwest.nl

Tentoonstellingen:

Hieronder vind je een overzicht van de tentoonstellingen die op dit moment te bezichtigen zijn. De tentoonstellingen laten verschillende portretten zien die speciaal zijn gemaakt met vrouwen uit Nieuw-West. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de locatie (van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur).

De Serre
Adres: Pieter Calandlaan 258A, 1069 KW Amsterdam

Ru Paré Community
Adres: Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam

Vrouw en Vaart
Adres: President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam

Casa Sofia
Adres: Otto Heldringstraat 3 1066 AZ Amsterdam

 

foto: Lotte Dale
foto: Lotte Dale

Vrouwen van Nieuw-West is een project waarbij vooral de vrouwen zelf de regie hebben over wat ze vertellen en laten zien. De productie is in handen van het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, New Metropolis. Het project komt tot stand in samenwerking met OBA, De Meervaart, Vrouw en Vaart, Laika, The Beach, Stichting Nisa for Nisa, Comenius College, Mundus College, Young Amsterdam, Eigenwijks en vele andere organisaties en bewoners uit Nieuw-West. Vrouwen van Nieuw-West is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdragen van Stadsdeel Nieuw-West en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief