Vrouwen van Nieuw-West

Workshops en tentoonstellingen zetten vrouwen in de schijnwerpers

Dit jaar staan de vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het Stadsdeel. Ze deden dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maakten het verschil als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. 

In de periode december 2018 - juni 2019 worden tal van activiteiten georganiseerd voor, over en met vrouwen(organisaties) van Nieuw-West. Door middel van verschillende workshops, met storytelling, fotografie en tentoonstellingen laten zij zien wie ze zijn en welke rol ze spelen in het stadsdeel. Hieronder vind je meer informatie over aankomende evenementen en tentoonstellingen.

Feestelijk diner Vrouwen van Nieuw-West | 21 juni in de Meervaart

De afgelopen maanden zijn in stadsdeel Nieuw-West op verschillende locaties tentoonstellingen geopend van en over vrouwen uit het stadsdeel. Op 21 juni ben je van harte welkom bij een feestelijk diner in De Meervaart in aanwezigheid van alle vrouwen van Nieuw-West die deel hebben genomen aan het project. Samen luiden we feestelijk de zomer in. 

Op deze avond komen vrouwen van vijf verschillende generaties uit het stadsdeel aan het woord. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver presenteert zijn Vrouwenagenda voor Nieuw-West,  theater en spoken word van Sandy Bosmans, Lavinia Aronson en Maaike Boumans, muziek van Nursima Altun en DJ Rachida. Moderatie door Raja Felgata en een speciale bijdrage van de jongerenburgemeester van Amsterdam, Avianka Aventurin.

Locatie: De Meervaart, Meer en Vaart 300 1068 LE Amsterdam
Tijd: 17:00 - 20:30
Toegang: gratis
AanmeldenKlik hier om je aan te melden.

Tentoonstellingen:

Hieronder vind je een overzicht van de tentoonstellingen die op dit moment te bezichtigen zijn. De tentoonstellingen laten verschillende portretten zien die speciaal zijn gemaakt met vrouwen uit Nieuw-West. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de locatie (van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur).

Ru Paré Community - vanaf 20 juni
Adres: Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam

Vrouw en Vaart - vanaf 18 juni
Adres: President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam

Casa Sofia - vanaf 14 juni
Adres: Otto Heldringstraat 3 1066 AZ Amsterdam

Huis van de Wijk Slotermeer (De Honingraat) | 22 mei – 1 juli
Adres: Slotermeerlaan 103H 1063 JN Amsterdam

Huis van de Wijk  Geuzenveld (Het Pluspunt) | 22 mei – 1 juli
Adres: Albardakade 5-7 1067 DD Amsterdam

Huis van de Wijk De Aker | 25 april – 1 juli
Adres: Noorderakerweg 2 1069 PC Amsterdam

Huis van de Wijk België | 12 april – 1 juli
Adres: Hageland 117-119 1066 SB  Amsterdam

foto: Lotte Dale
foto: Lotte Dale

Vrouwen van Nieuw-West is een project waarbij vooral de vrouwen zelf de regie hebben over wat ze vertellen en laten zien. De productie is in handen van het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, New Metropolis. Het project komt tot stand in samenwerking met OBA, De Meervaart, Vrouw en Vaart, Laika, The Beach, Stichting Nisa for Nisa, Comenius College, Mundus College, Young Amsterdam, Eigenwijks en vele andere organisaties en bewoners uit Nieuw-West. Vrouwen van Nieuw-West is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdragen van Stadsdeel Nieuw-West en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief