Toegankelijkheid

Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.

Ondanks de matige toegankelijkheid van het gebouw doen wij ons uiterste best om iedereen een plezierig bezoek aan ons museum te laten beleven. Schroom daarom niet om tijdens je bezoek een medewerker aan te spreken: zij helpen je graag. 

Rondleidingen op maat 
Kan je om diverse (gezondheids)redenen moeilijk mee in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom en heb je wat meer tijd, ruimte of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling boekingen: boekingen@amsterdammuseum.nl of via 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00-17.00 uur).

Wil je iemand meenemen om je te helpen? Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Het is mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen. Het krukje is verkrijgen via de informatiebalie bij de ingang.

Plattegrond voor rolstoel- en rollatorgebruikers
Tijdens je bezoek kun je gebruik maken van de speciale plattegrond voor rolstoelgebruikers (ook hier te downloaden). Het museum beschikt over een leenrolstoel die je kunt reserveren via: boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00 -17.00 uur). Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

Voorzieningen voor doven en slechthorenden
Een belangrijk deel van de tentoonstelling ´Amsterdam DNA´ is te horen via de audiotour. Maar audiotours zijn niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook geprint beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst: Audiotour Amsterdam DNA in schrift.

Vanaf 2018 doet het Amsterdam Museum mee aan het programma Musea in Gebaren. 

Rondleiding voor het hele gezin met schrijftolk met Velo-Walker

Zondag 18 februari 2018 van 14.00-15.30uur
Kosten: gratis, exclusief entree

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee. Deze tweede rondleiding van het Amsterdam Museum met Velo-Walker is voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Ben jij, één van je kinderen of iemand van je familie slechthorend, en wil je wél graag met je gezin op stap om meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar de rondleiding speciaal voor slechthorenden. Het hele gezin is van harte welkom.

Voorzieningen voor blinden en slechtzienden
Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan. 

Rondleidingen speciaal voor slechtzienden en blinden

Ben je slechtziend of blind en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze eerste rondleiding speciaal voor slechtzienden en blinden. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Speciaal voor deze rondleiding komt een museumdocent van Oogtours de geschiedenis van de stad tot leven brengen. Ruiken, voelen, luisteren staan nog meer centraal.

Datum:            zondag 11 maart 2018
Locatie:           Amsterdam Museum
Tijd:                 14.00 – 15.30 uur
Kosten:            gratis, exclusief entree

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 10 mensen mee.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief