Toegankelijkheid

Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.

Ondanks de matige toegankelijkheid van het gebouw doen wij ons uiterste best om iedereen een plezierig bezoek aan ons museum te laten beleven. Schroom daarom niet om tijdens je bezoek een medewerker aan te spreken: zij helpen je graag.

Voorzieningen voor dove en slechthorende bezoekers
Een belangrijk deel van de tentoonstelling ´Amsterdam DNA´ is te horen via de audiotour. Maar audiotours zijn niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook geprint beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst: Audiotour Amsterdam DNA in schrift.

Ook bij de tentoonstelling 1001 vrouwen in de 20ste eeuw is een audiotour verschenen. Download hier de tekst: Audiotour 1001 vrouwen in schrift.

Wil je met een groep dove bezoekers een rondleiding in NGT in de tijdelijke tentoonstelling 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw, dan kan dat via boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 09.00 -17.00 uur).

Vanaf 2018 doet het Amsterdam Museum mee aan het programma Musea in Gebaren.

Rondleiding met schrijftolk (velowalker) in het Amsterdam Museum

Ben je slechthorend, maar wil je wel graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding speciaal voor slechthorende bezoekers. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Met ondersteuning van een schrijftolk (velowalker) brengt de museumdocent de geschiedenis van de stad tot leven. Op de activiteiten pagina staan alle data van de geplande rondleidingen.

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee.

Wil je zien hoe een rondleiding met schrijftolk gaat? Bekijk dan dit filmpje

Rondleiding speciaal voor slechtziende en blinde bezoekers 

Ben je blind of slechtziend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ruiken, voelen, luisteren staan nog meer centraal. Houd de activiteiten pagina in de gaten voor alle geplande rondleidingen.

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 10 mensen mee.

Voorzieningen voor blinde en slechtziende bezoekers
Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan. 

Plattegrond voor rolstoel- en rollatorgebruikers
Tijdens je bezoek kun je gebruik maken van de speciale plattegrond voor rolstoelgebruikers (ook hier te downloaden). Het museum beschikt over een leenrolstoel die je kunt reserveren via: boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00 -17.00 uur). Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

Begeleiders van mindervaliden gratis toegang

Wil je iemand meenemen om je te helpen? Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Het is mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen. Het krukje is verkrijgen via de informatiebalie bij de ingang.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief