Toegankelijkheid

Op deze pagina is informatie te vinden over de voorzieningen van het Amsterdam Museum voor mindervalide bezoekers. Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn enkele liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.

Toegang voor mensen met een rolstoel
De liften en toiletten zijn geschikt voor rolstoelen. Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Daarnaast kan je bij de kassa om een speciale plattegrond vragen voor mindervaliden. Wanneer je het museum binnenkomt of het museum juist wilt verlaten, spreek dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning, zij helpen je graag.

Plattegrond voor mindervaliden en rolstoelgebruikers
Download hier de plattegrond

Presentatie Amsterdam DNA
Een belangrijk deel van deze presentatie is te horen via de audiotour. Maar die is niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook op print beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst: Audiotour Amsterdam DNA in schrift.

Rondleidingen op maat 
Kan je om diverse (gezondheids)redenen moeilijk mee in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom en heb je wat meer tijd, ruimte of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling boekingen: boekingen@amsterdammuseum.nl of via 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00-17.00 uur).

Rolstoelen te leen 
Het museum beschikt over een leenrolstoel die je kunt reserveren via: boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00 -17.00 uur). Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

Begeleiders 
Een begeleider mag gratis het museum in.

Hulphonden 
Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.

Krukjes
Het is mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen. Het krukje is verkrijgen via de informatiebalie bij de ingang.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief