Toegankelijkheid

Op deze pagina is informatie te vinden over de voorzieningen van het Amsterdam Museum voor mindervalide bezoekers. Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn enkele liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.

Toegang voor mensen met een rolstoel
De liften en toiletten zijn geschikt voor rolstoelen. Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Daarnaast kan je bij de kassa om een speciale plattegrond vragen voor mindervaliden. Wanneer je het museum binnenkomt of het museum juist wilt verlaten, spreek dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning, zij helpen je graag.

Plattegrond voor mindervaliden en rolstoelgebruikers
Download hier de plattegrond

Audiotour Amsterdam DNA
Een belangrijk deel van deze presentatie is te horen via de audiotour. Maar die is niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook op print beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst: Audiotour Amsterdam DNA in schrift.

De T-stand van een hoortoestel kan worden toegepast bij onze audiotourspeler. Er wordt dan gebruik gemaakt van de inductiespoel in het hoortoestel. Op de T-stand heb je geen last van omgevingsgeluiden. Op de M/T- en de M-stand kun je ook anderen horen. Je kunt ook een inductielus (halslus) op de audiotourspeler aansluiten.

Rondleidingen op maat 
Kan je om diverse (gezondheids)redenen moeilijk mee in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom en heb je wat meer tijd, ruimte of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling boekingen: boekingen@amsterdammuseum.nl of via 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00-17.00 uur).

Rolstoelen te leen 
Het museum beschikt over een leenrolstoel die je kunt reserveren via: boekingen@amsterdammuseum.nl of 020-5231 730 (ma t/m vrij 13.00 -17.00 uur). Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

Begeleiders 
Een begeleider mag gratis het museum in.

Hulphonden 
Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.

Krukjes
Het is mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen. Het krukje is verkrijgen via de informatiebalie bij de ingang.

Eerste rondleiding speciaal voor slechtzienden en blinden 
Ben je slechtziend of blind en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze eerste rondleiding speciaal voor slechtzienden en blinden. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Speciaal voor deze rondleiding brengt een museumdocent van Oogtours de geschiedenis van de stad tot leven. Ruiken, voelen, luisteren staan nog meer centraal.

Datum: zondag 10 december
Locatie: Amsterdam Museum
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Kosten: gratis, exclusief entree

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 15 mensen mee.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief