Home - Tv

AM LIVE #10 - Welk verhaal zou jij vertellen over de stad Amsterdam?

De uitzending van donderdag 22 april staat in het teken van ons geliefde stad, Amsterdam! We onderzoeken hier welke verhalen er over de stad worden verteld en vooral in welke vormen dit wordt uitgedragen. Welk verhaal zou jij vertellen over de stad?

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ AM LIVE 10 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

We trappen de uitzending af met een panelgesprek met stadsdichter Gershwin Bonevacia en Sebas van der Sangen. Samen bespreken we hoe je het verhaal van de stad kunt vertellen. Hoe kies je welk verhaal je wilt vertellen en hoe breng je dit naar het publiek.

- Gershwin Bonevasia -
Dichter, schrijver en spoken word artiest.

- Sebas van der Sangen -
Hoofdredacteur bij gemeente Amsterdam.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vervolgens gaan we kijken naar een reportage met Jennifer Tosch van de Black Heritage Tours. Samen duiken we de stad in, kijken we naar de koloniale beeldtaal die hier terug te vinden is en bespreken we hoe dit overeenkomt met de beeldtaal op de Gouden Koets.

- Jennifer Tosch -
Cultuurhistorica, oprichter van Stichting Sites of Memory en Black Heritage Tours in Amsterdam, New York en Brussel. Daarnaast ook auteur van drie boeken over het Nederlands koloniaal verleden: Amsterdam (2014), New York (2017) en Nederland (2019).

Het derde gesprek voeren we met Sioejeng Tsao. Samen bespreken we de rol die Amsterdam speelt in haar werk, hoe deze weer terug komt in haar werk en bespreken we met haar hoe zij hoopt dat de toekomst van Amsterdam eruit ziet. Recent is er in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord een kunstwerk van haar onthult: Love Conquers All.

- Sioejeng Tsao -
illustrator en activist.

In de tweede reportage gaan we samen met conservator Annemarie de Wildt het museum in. In de Amsterdam Galerij kijken we naar het 40 meter lange tapijt van Barbara Broekman. In het tapijt heeft Barbara de 179 nationaliteiten van Amsterdam weergegeven en heeft het werk de naam: 'Mijn stad: Een feest van verscheidenheid. Voordat het tapijt uit ons museum wordt weggehaald staan we er nog een keer bij stil.

- Annemarie de Wildt -
Conservator Amsterdam Museum

We sluiten de uitzending af met een voordracht van stadsdichter Gershwin Bonevacia.

De aflevering wordt gepresenteerd door Jörgen Tjon a Fong (gastcurator en theatermaker) en Ghanima Kowsoleea (curator Publieksprogramma).

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ (TERUG) KIJKEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

De uitzending is live op deze pagina te zien op 22 april vanaf 20.30 uur. Terugkijken kan ook via ons YouTube kanaal maar ook op onze website. Salto zendt onze uitzendingen ook via de televisie uit, als wel op hun website op maandag 22:00 uur en zaterdag 10:00 uur.

Website: www.amsterdammuseum.nl/tv

YouTube: www.youtube.com/ahmamsterdam

Salto: www.salto.nl

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ AFLEVERINGEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬