Home - Tv

AM LIVE #12 - De Gouden Koets Special

De uitzending van 17 juni staat in het teken van de tentoonstelling 'De Gouden Koets', die vanaf vrijdag 18 juni in ons museum te bezoeken is.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ AM LIVE 12 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
We beginnen de uitzending met een panelgesprek met experts die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling. Aan tafel, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, Margriet Schavemaker, senior conservator van het Amsterdam Museum, Annemarie de Wildt en vanuit de klankbordgroep van de Gouden Koets tentoonstelling, Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse UNESCO-commissie en Karen Tessel, tentoonstellingsmaker bij het Museum voor Wereldculturen.

Daarna worden we door onze directeur, Judikje Kiers, meegenomen door de tentoonstelling. Zij laat ons de hoogtepunten zien in de nieuwe tentoonstelling, die voor publiek opent op 18 juni.

Vervolgens praten we in een panelgesprek met kunstenaars en makers die hebben bijgedragen aan de tentoonstelling. Aan tafel zitten, Sarah van Sonsbeeck, Raul Balai en Dirk Bertels. Alle drie hebben zij met hedendaagse kunst een bijdrage geleverd aan de nieuwe tentoonstelling. Ze vertellen wat ze gemaakt hebben, en wat ze hopen dat de bezoekers van hun werk gaan vinden.

Hierna kijken we naar de video van nog een kunstenaar die heeft bijgedragen aan de tentoonstelling. Kunstenaar Nelson Carrilho heeft een performance gedaan op onze binnenplaats, die wij nu gaan bekijken.

We sluiten de aflevering af met de teaser van een serie One Minutes. In deze korte video’s vertellen verschillende, kunstenaars, conservatoren, klankbordgroepleden en vele anderen die hebben bijgedragen aan de tentoonstelling wat zij vinden over de Gouden Koets.

De aflevering wordt gepresenteerd door Maurice Seleky (hoofd marketing en communicatie) en Jörgen Tjon a Fong (gastcurator en theatermaker).

Heb je onze nieuwe website over de tentoonstelling al gezien? Bezoek deze nu: https://www.goudenkoets.nl/

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ (TERUG) KIJKEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
De uitzending is live op deze pagina te zien op 17 juni vanaf 20.30 uur. Terugkijken kan ook via ons YouTube kanaal. Salto zendt onze uitzendingen ook via de televisie uit, als wel op hun website op maandag 22:00 uur en zaterdag 10:00 uur.

YouTubewww.youtube.com/ahmamsterdam

Salto: www.salto.nl

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ AFLEVERINGEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Kijk de vorige AM LIVE afleveringen terug via www.amsterdammuseum.nl/tv/archive