Home - Tv

AM LIVE #13 – Maison Amsterdam: De stad, de mode en de vrijheid

Na een jaar uitstel gaat op zaterdag 18 september de tentoonstelling MAISON AMSTERDAM van start – een nog niet eerder vertoond overzicht van 250 jaar modegeschiedenis in een Amsterdamse context. In samenwerking met De Nieuwe Kerk toont het Amsterdam Museum zo’n 150 objecten uit de modecollectie en collecties van toonaangevende ontwerpers.

In deze uitzending van AM LIVE gaat artistiek directeur van het Amsterdam Museum, Margriet Schavemaker, in gesprek met curator Ninke Bloemberg en drie toonaangevende hedendaagse ontwerpers (Karim Adduchi, Tess van Zalinge en William Ampofo) over de tentoonstelling, hun bijdrage en het thema vrijheid.

We sluiten af met een reportage over de Zeedijk neemt ons mee in bruisende geschiedenis van een van de oudste straten van de stad en hoe deze invloed had op mode en andersom.

Wil je meer weten over deze nieuwe tentoonstelling? Bezoek dan www.nieuwekerk.nl/tentoonstellingen/maison-amsterdam/
---
De uitzending is op vrijdag 17 september vanaf 20.30 uur live te volgen via deze pagina. Terugkijken kan ook via ons YouTube kanaal. Salto zendt onze uitzendingen ook via de televisie uit, als wel op hun website op maandag 22:00 uur en zaterdag 10:00 uur.

Website: www.amsterdammuseum.nl/tv
YouTube: www.youtube.com/amsterdammuseum1
Salto: www.salto.nl
Kijk de vorige AM LIVE afleveringen terug via www.amsterdammuseum.nl/tv/archive